Středula jako lídr ČSSD? Nic jsme spolu neřešili, říká předseda ČMKOS

29.10.2017 10:31

Po fiasku ve sněmovních volbách hledá ČSSD nového předsedu. Místopředseda strany Milan Chovanec vzbudil rozruch prohlášením, že se sociální demokraté mají po lídrovi poohlédnout i mimo stranické struktury. Jedním z nejvíce skloňovaných jmen je předseda odborové centrály ČMKOS Josef Středula.

Středula jako lídr ČSSD? Nic jsme spolu neřešili, říká předseda ČMKOS
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Středula se v čele odborů snaží bojovat s levnou prací, což se stalo i jedním z volebních hesel ČSSD. Na dotaz serveru Echo24.cz, zda by mohl být příštím nestranickým lídrem ČSSD, byl Středula však velmi zdrženlivý. „Žádný takový krok se mnou nebyl konzultován ani nic podobného. Politická strana jako ČSSD má plno kandidátů na post předsedy a Středula určitě nebude to řešení, o kterém Milan Chovanec mluví v souvislosti s nestraníkem,“ upřesnil Josef Středula.

Josef Středula si prý myslí, že je velmi nestandardní a nelogické, aby byl nestraník v čele strany. „To si myslím, že spíš může vyvolávat ještě horší reakce. Je to téma k uvažování, nikoliv reálná skutečnost,“ dodal.

Jestli by Středula vstoupil do ČSSD, aby mohl kandidovat na jejího předesedu, odpověděl, že by byl spíše rád, kdyby byl navržen na předsedu ČMKOS v dubnu příštího roku.

Místopředseda strany Milan Chovanec uvedl, že by ČSSD měla uvažovat o tom, že by do čela strany zvolila nestraníky za předpokladu, že kandidát by do ní musel vstoupit. Chovanec také prohlásil, že podá návrh, aby budoucí předseda byl volen členy strany. „Vstoupit do sociální demokracie je velmi rychlý proces. Stačí jedna schůze místní organizace,“ dodal Chovanec.

  • Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…