Střílel na Klause. Na Facebooku chválí KSČM

29.09.2012 16:33

Na facebookovém profilu šestadvacetiletý dělník Pavel Ondrouš, který střílel na prezidenta Václava Klause, píše, že se "ve volném čase komunistické straně věnuje". A také kritizoval politiky.

Střílel na Klause. Na Facebooku chválí KSČM
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policista s rukou na zbrani

Při pohledu na facebookovou stránku Pavla Ondrouše je na první pohled patrné, že s komunisty sympatizuje. Jsou na ní obrázky překříženého srpu a kladiva, symbolů spojení dělnictva a rolnictva, nebo volebního programu a znaku KSČM.

Snaží se být užitečný lidu

Ondrouš si stěžuje i na současné poměry, jeho rétorika, jako by vypadla z Marxova Kapitálu. "Tato doba rozděluje lid na dvě skupiny, otroky a dozorce. Kapitalistický nátlak na spodní vrstvu obyvatel se stále stupňuje, legální utiskování, křivdy a bezpráví se stalo běžnou součástí všedního života," píše například v poznámce plné pravopisných chyb a překlepů.

"Žijeme s mnoha technickými vymoženostmi, přesto se spodina pomalu navrací zpět do temných časů, zatímco vrchnost hýří penězi a říká, že jsme hloupí a nemáme do toho co kecat," stěžuje si Ondrouš.

Jeho myšlenky na facebookovém profilu do jisté míry popírají i tvrzení, že sice je komunista, ale politicky se aktivně neangažuje. S tím přišel těsně před tím, než ho zadržela kvůli střelbě na Václava Klause policie. "Pracuju po práci a snažím se věnovat komunistické straně (bez provize), snažím se být lidu užitečný, jak jen umím," píše Ondrouš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…