Studentské akce na Albertově se účastní i vrchní představitel českých muslimů

22.11.2015 14:31

Podpořit dnešní shromáždění studentů na pražském Albertově u příležitosti výročí 17. listopadu 1989 se rozhodl i jihomoravský politik David Macek. Navíc s sebou vzal i předsedu Unie muslimských obcí ČR Muneeba Hassana Alrawiho.

Studentské akce na Albertově se účastní i vrchní představitel českých muslimů
Foto: praha.eu
Popisek: Oslavy 17.listopadu v roce 2013, Národní třída v Praze

„Dva Moravané cestou na pražský Albertov (s předsedou Unie muslimských obcí ČR Muneebem Hassanem Alrawim),“ sdílel na svém facebookovém profilu fotografii Macek. Oba muži v rukách třímají vlajku. 


(Zdroj: Facebook Davida Macka)

Macek, který je zastupitelem Jihomoravského kraje, začátkem listopadu ukončil po 19 letech členství v KDU-ČSL, a to z důvodu rozdílných názorů, především v tématu uprchlické krize. Macek totiž například schvaluje kvóty pro přijímání uprchlíků.

  • Původní text ZDE

Macek také podporuje německou kancléřku Angelu Merkelovou, jejíž vstřícné postoje k uprchlíkům se mnoha politikům nelíbí. „Vadí mi populistická politika proti všem, vedená snahou zalíbit se domácímu publiku, podsouvání nesmyslů našim klíčovým spojencům v Evropské unii, zvlášť Angele Merkelové, jejíž gesta a kroky považuji za příkladné,“ řekl ČTK Macek, jenž veřejně kritizuje různé formy manipulace a vyvolávání strachu z uprchlíků a menšin.

Jiný názor než vedení kraje složené z ČSSD a KDU-ČSL má Macek také na prezidenta Miloše Zemana. „Demonstroval jsem s červenou kartou proti destruktivní politice prezidenta Miloše Zemana namísto přijetí se vší parádou při jeho loňské návštěvě Jihomoravského kraje,“ uvedl Macek.

Dnešní setkání organizují na Albertově studenti vysokých škol. Nelíbila se jim totiž skutečnost, že z důvodu vystoupení prezidenta Miloše Zemana na Albertově u příležitosti výročí 17. listopadu 1989 nemohli přijít uctít památku studentů k pamětní desce. Prostor byl totiž uzavřen z bezpečnostních důvodů policií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…