Suchdol požaduje přestěhování palestinské ambasády mimo své území

03.01.2014 10:31

Městská část Praha-Suchdol požaduje po Ministerstvu zahraničních věcí přemístění palestinské ambasády mimo své území. Radním vadí, že diplomaté v budově budoucí ambasády přechovávali zbraně a výbušniny. Sdělil to dnes starosta Suchdola Petr Hejl. Po výbuchu v rezidenci zemřel ve středu palestinský velvyslanec Džamál Muhammad Džamál.

Suchdol požaduje přestěhování palestinské ambasády mimo své území
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova budoucí palestinské ambasády v Praze

"Rada městské části Praha-Suchdol, zastupující zájmy občanů městské části Praha-Suchdol, se cítí jednáním diplomatů státu Palestina, kteří na ambasádě přechovávají zbraně a výbušniny a porušují tak české a mezinárodní právo, podvedena," uvedl Hejl. Palestinští diplomaté tak podle Hejla ztratili důvěru městské části. "Na základě uvedených skutečností požaduje městská část Praha-Suchdol po Ministerstvu zahraničních věcí České republiky přemístění ambasády státu Palestina mimo území městské části," dodal Hejl.

Policisté našli několik neevidovaných samopalů

Hejl již ve středu řekl, že areál ambasády dosud není zkolaudován. To dnes potvrdil i Adam Halmoši, mluvčí Prahy 6, která pro Suchdol zajišťuje výkon státní správy, tedy i úkony týkající se stavebního úřadu. Zda zástupcům ambasády hrozí za to, že budovu užívali ještě před ukončením kolaudace nějaké sankce, zástupci úřadu zjišťují.

Džamál zemřel v nemocnici poté, co byl vážně zraněn po otevření trezoru, ve kterém explodovala výbušnina. Česká policie vylučuje úmyslný trestný čin a explozi vyšetřuje jako usmrcení z nedbalosti, obdobný postoj zaujaly i palestinské úřady. Policisté během vyšetřování nalezli na území nového sídla ambasády několik zbraní. Podle nepotvrzených informací mohlo jít až o 70 rychlopalných pušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…