Sůl do ran ODS. „Diletantství“ špiček strany a pobavení občané, nové reakce

03.04.2019 16:53

Dění okolo vyloučení Václava Klause mladšího z ODS vstupuje do dalšího dějství. Klaus mladší totiž zůstane, i přes snahu ODS nahradit ho jiným straníkem, stále předsedou školského výboru Sněmovny. Napomohli tomu ostatní členové výboru. Komentátorka Karolina Stonjeková si není úplně jistá, zda ODS má právo se nyní vůbec zlobit, že politik odvolán nebyl. Prostor dostali i občané, kteří byli na adresu ODS také kritičtí.

Sůl do ran ODS. „Diletantství“ špiček strany a pobavení občané, nové reakce
Foto: Daniela Černá
Popisek: Václav Klaus ml.

Stonjeková souhlasí s tím, že by se politické dohody měly ctít. A podle ní k tomu i v tomto případě došlo. „Ale tu dohodu přece všichni partneři na začátku dodrželi! Ostatní strany hlasovaly pro to, aby tehdejší nominant ODS, Václav Klaus, stanul v čele výboru, a tak se také stalo,“ napsala na Facebooku a odkázala k tehdejšímu hlasování o zvolení Václava Klause předsedou.

Anketa

Dokdy bude trvat Evropská unie?

hlasovalo: 8824 lidí

Podle ní situace by byla jiná, kdyby odešel politik ze strany sám. „Kdyby VK ml. z ODS odešel sám a navíc ještě ke konkurenci, daly by se snahy na jeho odvolání, v rámci oněch politických dohod, pochopit a vyslyšet,“ míní Stonjeková s tím, že si není jistá tím, zda mají právo se občanští demokraté nyní zlobit. „Leč za situace, kdy si svého předsedu výboru vyloučili občanští demokraté sami, je podle mého minimálně sporné, zda mají právo se teď zlobit, že Klaus nakonec odvolán nebyl,“ uvedla dále.

Podle ní se jen ukázalo diletantství vedení klubu. „Protože pokud nebyla jistota, že má ODS na výboru dost hlasů pro Klausovo odvolání, neměla se do takové hry vůbec pouštět,“ vysvětlila komentátorka a dodala, že jiná situace by byla v momentě, kdyby chtěli politika diskreditovat podporou hlasů ANO a SPD. „To je ale většině lidí celkem bohapustě šuma fuk...,“ uzavřela svůj příspěvek.

 

Pod příspěvkem komentátorky se strhla diskuse občanů. Mnoho z nich veletoč při hlasování namířený proti ODS vítá. „Fiala je zlo. Členové této ODS, která vlastně už není ODS, se mohou za něj stydět. Od voleb, když mu nedali královské křeslo ve Sněmovně, nedokázal nic. Jen bulet a kopak kolem sebe jako harant, kterému vzal někdo kuličky,“ popisuje Jindřich Heinerle Omáčka.

Uživatelka Facebooku Jarka Bláhová zase vyzdvihla krok hnutí ANO: „Já teda partaj ANO nemusím, ale tentokráte jim tleskám. Konečně udělali členové něco, co je správně,“ napsala v diskusi pod příspěvkem Stonjekové.

„Jak už jsem dnes kdesi psala, dnes mi poslanci po dlouhé době udělali radost. Co na tom, že poněkud škodolibou,“ míní jedna ze čtenářek.

Nadšení neskrývá ani Jaroslav Čech, ten je rád, že ODS směřuje ke svému krachu. „Na tomto případě je reálně vidět, o čem je česká politika – vedením stran (v tomto případě ODS) vůbec nejde o to, zda funkci zastává někdo, kdo je schopný ji zastávat, ale je důležité, aby to byl jejich straník,“ píše. Situaci přirovnává k minulému režimu. „Stejně jako za komančů bylo důležité, aby na vedoucí pozici byl soudruh, který sice nestíhá nebo neumí, ale hlavně že bude hájit postoj strany. Dnes zvítězil rozum a jsem rád, že ODS směřuje ke svému krachu, protože si nic jiného nezaslouží,“ uzavřel.

„Tak, posměváčci! A kdo má teď protáhlejší obličej? Václav, nebo profesor,“ píše ironicky Radek Horil.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…