Sundali jste Koněva, teď? Hanba republiky, Koláři! Ovčáček v ráži. A nejen on

03.04.2020 11:01

Nouzového stavu využil starosta Prahy 6 Ondřej Kolář k odstranění sochy maršála Koněva na náměstí Interbrigády. Navíc mu nouzový stav poskytl záminku k „argumentaci“, že socha porušila pravidla nouzového stavu, neboť neměla roušku. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček za to Koláře prohlásil za hanbu České republiky.

Sundali jste Koněva, teď? Hanba republiky, Koláři! Ovčáček v ráži. A nejen on
Foto: Hans Štembera
Popisek: Socha maršála Koněva v pražských Dejvicích

V loňském roce všem pokusům starosty Koláře odstranit pomník sovětského maršála vždy zabránilo shromáždění jeho odpůrců. Nouzový stav vyhlášený vládou ovšem jakákoliv shromáždění zakazuje.

Takže Kolář, syn bývalého diplomata a poradce Jiřího Drahoše a dnes Petra Pavla Petra Koláře, využil situace. V pátek v osm ráno nechal na náměstí Interbrigády přivézt jeřáb a v situaci, kdy věděl, že se žádné protestní shromáždění nesejde, sochu nechal odstranit.

Anketa

Podporujete Jana Hamáčka? (Hlasování od 2.4.2020)

37%
63%
hlasovalo: 17969 lidí
„V čase těžkém se rozhodli pyšní a nenávistní uvalit hanbu na tuto zemi. Praha právě teď odstraňuje sochu maršála Koněva, osvoboditele Osvětimi a ČSR od německých nacistů,“ reagoval okamžitě mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček.

Pak dodal, že politici z Prahy 6, kteří zneužili nouzového stavu, jsou ostudou této země. „Tleskají jim extremisté. Slušní lidé se stydí za to, že v roce 2020 může někdo plivat po osvoboditeli Osvětimi a naší vlasti,“ dodal Ovčáček.

Starosta Kolář navíc celou akci vyšperkoval, když na sociální síti posměšně vysvětloval, že maršál Koněv neměl roušku a stál na veřejném prostranství, čímž porušil současná pravidla karantény.

Nad tím se Ovčáček zhnusil už definitivně, neboť cynismus Koláře juniora překročil všechny meze. A dodal: „Ano, nevážený. Když Rudá armáda osvobozovala Osvětim, vojáci neměli roušky. Zachraňovali životy.“

Vyjádřila se i pražská organizace KSČM, která označila Kolářův čin za „sprostý“. A upozornila, že jej starosta Prahy 6 spáchal v čase, kdy se blíží 75. výročí osvobození města právě maršálem Ivanem Koněvem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…