Suvenýry ve filmových Varech. Lidé je rychle vraceli zpět do regálů, když to viděli

08.07.2023 8:32 | Reportáž

Pokud si plánujete letos odvézt z karlovarského filmového festivalu při jeho zakončení něco na památku, připravte se, že nepůjde o lacinou záležitost. Tužka za 30 korun, ponožky anebo hrnek za 2 stovky anebo kšiltovka za 350 Kč byly ještě jedny z levnější předmětů. Za černé triko s natisknutou 5 a 7 návštěvníci festivalu nechali u kasy bezmála půl tisícovky. Přesvědčte se, zdali šlo o dobrý nákup.

Suvenýry ve filmových Varech. Lidé je rychle vraceli zpět do regálů, když to viděli
Foto: rak
Popisek: KVIFF 2023

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25767 lidí
Již jsme vás upozorňovali, že ve Varech letos necháte několik stokorun i pokud si nezajdete k festivalovým stánkům na jídlo, ale pouze na kávu či na zmrzlinu. Vždyť jen za nápoje na festivalu bez problémů utratíte čtvrt tisíce a ani nebudete vědět jak. Espresso za 95 Kč, cappuccino za 115 Kč či malá mattonka za 55 Kč totiž byly letos běžné ceny ve festivalové zóně. 
 
Co ale, pokud si před úplným koncem karlovarského festivalu budete chtít nakoupit i nějaké upomínkové předměty? Pak se raději připravte, že utratíte ještě víc. 
 
Ať už se rozhodnete jít do festivalového obchodu se suvenýry v Thermalu či do venkovní prodejny nedaleko od červeného koberce, na výběr budete mít z množství předmětů, jež nesou logo letošního festivalu, sestávající se z číslic 57, vyjadřující rovněž jeho letošní ročník.
 
 
Festivalový obchůdek byl během otvírací doby dosti naplněn a návštěvníci se hrnuli jeden za druhým, u kasy však již bylo o poznání prázdněji.
 
 
Ne že by se českým návštěvníkům mnohé upomínkové předměty nelíbily, nazpátek na poličku je lidé umisťovali zejména poté, co si povšimli cenovky. A kolik že jednotlivé předměty stály? 
 
 
Levnější kusy porcelánových hrnečků byly za 160, větší pak už pouze za 2 stovky a nebylo tak výjimečné, že lidé raději sahali do poličky s hrnky s logem minulého 56. ročníku, které stály rovnou stokorunu. Na okraji stánku mnohé přitáhla 30korunová cenovka. Nenechte se však zmást. Za 30 Kč na letošním karlovarské festivalu pořídíte akorát tužku.
 
 
 
Letošní suvenýry byly zejména ve znamení doplňků a oblečení. Ponožky s logem se tak prodávaly za 190 Kč, brýle za 200, ruksak s potiskem 57 v bílé či barevné barvě za 350 a větší taška vyšla na 690 Kč.
 
 
 
A pokud se podivujete, že letos v karlovarských ulicích příliš mnoho návštěvníků na sobě nemá festivalové triko, odpovědí může být jeho cenovka. Za černé triko s bílým potiskem 57 totiž zájemci zaplatili 450 Kč. A kdo chtěl outfit doladit plátěnkou, nechal za nic u kasy dalších čtvrt tisíce. Z přiložené fotografie posuďte sami, zdali šlo o dobrý nákup. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokleslá snobská zábava, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseblade , 08.07.2023 11:06:33
předvádět se v šílených a drahých róbách aby bulvár mohl spekulovat jestli je dotyčná dáma bez kalhotek a podprsenky nebo není, potom pokrytecky vzdychat u "pokrokových" festivalových filmů a večer se ožrat jak Dán a u toho opilecky žvanit. Řekl bych že zábava lidu práce, který se např. hrabe v zemině na zahrádce je daleko ušlechtilejší a kulturnější.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…