Suverenita: Podporujeme jadernou energetiku a těžbu uranu

20.06.2011 13:10

Suverenita – Blok Jany Bobošíkové podporuje jadernou energetiku a je i pro obnovu těžby uranu. Zároveň ale požaduje omluvu od německého tisku, jinak hrozí právními kroky.

Suverenita: Podporujeme jadernou energetiku a těžbu uranu

Suverenita - Blok Jany Bobošíkové (SBB) byla německým deníkem Die Welt označena za „ultranacionalistickou protiněmeckou stranu". To ale po dnešních prohlášeních její představitelé odmítají a žádají od deníku omluvu, jinak by postupovali i právně.

Suverenita podle místopředsedy Václava Musílka není nacionalistická ani protiněmecká. Programem strany jsou prý suverénní stát, občan a rodina. Podle slov předsedkyně Jany Bobošíkové je SBB proti přenášení dalších pravomocí do Bruselu, chce zachovat korunu jako českou měnu a hodlá chránit majetková práva obyvatel.

Související: Šéfkou Suverenity je Bobošíková
OBRAZEM: Bobošíková zvolená šéfkou

Základem průmyslu by podle představ Suverenita měla být jaderná energetika a vylovili se i pro obnovení těžby uranu. V prorodinné politice by zavedli sdílení vyměřovacího základu pro důchod mezi manželi.

SBB vznikla spojením Strany zdravého rozumu, která měla za předsedu Petra Hanniga, a Politiky 21, kterou vedla Bobošíková. Hlasovací lístky, na nichž stálo Suverenita - blok Jany Bobošíkové, strana zdravého rozumu, vynesly bloku v posledních sněmovních volbách 3,67 procenta.

Čtěte více:

Bobošíková o časech, kdy byla pod Klausem. Teď je mu vděčná

Bobošíková: Budeme demonstrovat proti zvýšení DPH

Bobošíková: Nenechte se vydírat od sudeťáků!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …