Svatoušek Rath: Tvrdíkovy klobásy zdarma jsem nechtěl

20.08.2010 17:30

Středočeský hejtman David Rath, popuzen kritikou svých spolustraníků, vyráží do protiútoku. S agresivní a nákladnou "klobásovou" kampaní Jaroslava Tvrdíka prý už od začátku nesouhlasil.

Svatoušek Rath: Tvrdíkovy klobásy zdarma jsem nechtěl

"Před rokem jsem Paroubkovi a Tvrdíkovi řekl, že ta kampaň, kterou jsme rozjeli, je chybná a že nás poškodí. Těch chyb tam bylo mnoho. Klobásy zadarmo, megamítinky se zpěváky, třinácté důchody," řekl Rath v rozhovoru pro MF Dnes.

Jeho spolustraníci, hlavně Jihočeský hejtman Michal Hašek a místopředseda ČSSD Milan Urban, mu ale za pravdu nedali. Jen prý plácali po ramenou Tvrdíka i šéfa partaje Jiřího Paroubka. "Nesouhlasili se mnou, Tvrdík přinesl průzkum a řekl, že má zjištěno, že to funguje. Já jen pokrčil rameny."

Zdecimované vojsko

Rath kritikou opravdu nešetří. "Ten Tvrdíkův koncept, to bylo, jako kdybyste si připravil obrovské tankové vojsko na situaci, kdy můžete převálcovat nepřítele, on se vám ale rozestoupil a dal tam minové pole. A vy jste nepochopil, že se situace změnila, pustil jste to drahé, nákladné vojsko do minového pole a ono vám do značné míry vylétlo do povětří."

Rath tak předeslal, že s kampaní rozhodně neměl nic společného. Nejspíš tím chtěl hodit taky trochu špíny na své vnitrostranické nepřátele. Těch se po nedělních Otázkách Václava Moravce vynořilo hned několik.

Padlý šéf stále víří vody

Hostem ČT 1 byl totiž bývalý šéf socialistů Paroubek, který právě Ratha jmenoval jako svého favorita, co se nástupce ve funkci týče. To přirozeně zvedlo vlnu nevole. Urban na Ratha okamžitě zaútočil, že prý jeho styl politiky "haiderizuje" stranu a Rath mu na to odpověděl tím, že je mimo a možná mu tak trochu závidí.

Boj o křeslo předsedy ČSSD se bude nejspíš konat na jaře, hlavními kandidáty jsou zatím Hašek a úřadující šéf Bohuslav Sobotka. Rath by chtěl být raději místopředsedou.

Čtěte:

Paroubek je pryč, to je príma, cítí expředseda z ČSSD

Paroubek řádí: Srovnal trojkoalici s Hitlerovými SA

Nechceme být haiderovskou stranou, varuje Urban před Rathem

Rath vrací úder: To Urban škodí ČSSD, měl by rezignovat

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…