Svědek promluvil: Kott a Pancová měli prý na tendry velký vliv!

23.10.2013 20:11

I když se zřejmě Kateřině Pancové po propuštění z vazby ulevilo, stahují se nad ní znovu mračna. Svědek, který ve středu vypovídal u soudu, uvedl, že právě ona a další obžalovaný Petr Kott měli mít na výběrová řízení zásadní vliv.

Svědek promluvil: Kott a Pancová měli prý na tendry velký vliv!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spoluobžalovaný Petr Kott

"Jsou to už dva roky, denně se potkávám se spoustou lidí, každý mi něco říká. Vždycky si poskládávám nějaké své dojmy, a to je celé. Znáte, jak lidé mají tendence k přehánění a jak si každý k tomu, co říká, něco přidá. Je poměrně složité se v tom vyznat," řekl České tiskové kanceláři po výslechu jednatel zdravotnické firmy Fresienius Medical Care David Prokeš.

Ten svědčil u soudu v Praze ohledně podezřelé zakázky na vybavení nemocnic v Mladé Boleslavi. Prokeš u soudu řekl, že podle "kuloárních informací" měli právě Pancová s Kottem velký vliv. Právě Prokešova zdravotnická firma se přihlásila do výběrového řízení na vybavení nemocnice, které ale vyhrála jiná firma. To ale Prokešovi vzhledem k nárokům přišlo podezřelé - vyjádřil dokonce pochyby, že výběrové řízení mohlo být vymyšleno přímo "na míru" B Braun medical Care. "Tehdy se přisuzovaly lidem kolem pana hejtmana Ratha až nadpřirozené schopnosti a možnosti obecně v jejich vlivu, a co všechno ti lidé dokážou," dodal Prokeš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…