Syrskou nemocnici znovu zasáhly bomby. Rusové a Američané se obviňují navzájem

01.10.2016 15:15

V Sýrii dál zuří těžké boje. Umírají muži, ženy i děti. Padajících bomb nejsou ušetřeny ani nemocnice. Američané a Rusové se vzájemně obviňují z eskalace napětí v zemi. Moskva tvrdí, že Američané nejsou schopni oddělit umírněnou opozici od teroristů a z Washingtonu na oplátku zní, že Ruská federace žene svými krvavými útoky Syřany do náruče radikálů.

Syrskou nemocnici znovu zasáhly bomby. Rusové a Američané se obviňují navzájem
Foto: Markéta Kutilová
Popisek: Islámští teroristé zcela zničili syrské město Kobaní, kde žijí především Kurdové.

Podle informací BBC zasáhly nemocnici v Aleppu dvě barelové bomby. Ruské a syrské armádní síly si v minulosti vysloužily tvrdou kritiku mezinárodního společenství za to, že ve svých operacích proti povstalcům nehledí na civilní oběti. O útoku na nemocnici informoval mluvčí nevládní  Syrsko-americké lékařské společnosti, podle něhož byly barelové bomby odhozeny z vrtulníku. První útok na nemocnici proběhl už ve středu, ale dnes přišel druhý. Většina personálu a zraněných osob byla už pryč, ale bohžel ne všichni.

Celou zprávu najdete zde

Po zhroucení příměří se ruské a syrské síly snaží definitivně vytlačit povstalce z klíčového města Aleppa na severu země, ale prozatím se jim to nedaří. „USA obviňují Rusko, že žene umírněné rebely do náruče teroristů,“ píše k prováděným operacím BBC.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov okamžitě kontroval, že Američané nedokázali splnit co slíbili a nedokázali oddělit radikály z fronty an-Nusra a dalších organizací od umírněných povstalců. Mluvčí amerického ministerstva zahraničí nezůstal Lavrovovi nic dlužen a označil jeho tvrzení za „absurdní“.

Od začátku syrské občanské války od roku 2011 uprchlo ze země 4,8 milionu Syřanů a dalších 6,5 milionu se ocitlo v roli vysídlenců uvnitř své vlasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…