TOP 09 loni hospodařila se ztrátou zhruba 18 milionů korun

29.03.2017 14:20

Opoziční TOP 09 loni hospodařila se ztrátou zhruba 18 milionů korun. Ztrátové hospodaření způsobily náklady na krajské a senátní volby, strana pokryla ztrátu z úspor z předchozích let. Dluhy TOP 09 nemá, vyplývá z výroční zprávy, kterou dnes strana zveřejnila na svých internetových stránkách.

TOP 09 loni hospodařila se ztrátou zhruba 18 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Celkové náklady TOP 09 loni dosáhly 71,6 milionu korun, z toho 38,5 milionu byly náklady na kampaň. Meziročně se celkové náklady zvýšily zhruba o 40 milionů korun, což je způsobeno právě volební kampaní. V roce 2015 se žádné volby nekonaly.

Výnosy strany loni dosáhly 53,6 milionu korun a meziročně se zvýšily zhruba o sedm milionů korun. Největší podíl na výnosech tvořil příspěvek na činnost ze státního rozpočtu, který byl 40,6 milionu korun. Od dárců dostala strana 9,7 milionu korun, součástí této částky jsou i platby od ostatních politických stran jako příspěvek na společné kandidátky. Na členských příspěvcích TOP 09 vybrala 3,1 milionu korun, o 800 000 korun víc než v roce 2015.

Celkem loni TOP 09 dostala 294 příspěvků od 243 dárců. Z jednotlivců k ní byl nejštědřejší kandidát do Senátu Jiří Holubář, který TOP 09 daroval 400 000 korun. Největšími firemními dárci byly náchodská společnost Medihope a firma Trisol farm z Bolatic na Opavsku, které shodně věnovaly straně 150 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …