TOPka prý hledá cestu z krize, nikoli z vlády

20.03.2012 13:00

TOP 09 se v úterý dopoledne ohradila proti mediálním manipulacím, které se snaží nepravdivě interpretovat postoje poslanců klubu TOP 09 a Starostové.

TOPka prý hledá cestu z krize, nikoli z vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Vládní strana podle prohlášení, zaslaném ParlamentnímListům.cz, chápe svojí účast ve vládní koalici jako závazek vůči budoucímu vývoji České republiky a do té chvíle, kdy bude vláda prosazovat konsolidaci veřejných financí.

"Hledáme cestu z krize, nikoli cestu z vlády,“ řekl předseda klubu TOP 09 Petr Gazdík.

„Jsme si vědomi toho, že stín soudního jednání s představiteli Věcí veřejných dopadá i na vládní politiku. A jsme si vědomi i toho, že nyní musíme kvůli deficitu veřejných financí prosazovat taková opatření, která nikdo nebude přijímat s velkou radostí. Jsou to nicméně opatření, jež zabrání daleko razantnějším krokům v budoucích letech. Jakékoli domněnky o oslabování koalice ze strany TOP 09 jsou proto zcela nepravdivé,“ doplnila místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

Hlasování o nedůvěře kabinetu Petra Nečase znovu iniciovala ČSSD. Podle některých jejich členů, stejně jako podle komentátorů nemá šanci na úspěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…