Tady by si Andrej Babiš užil. V jihokorejském parlamentu ukazují, co to opravdu znamená "obstrukce"

28.02.2016 15:13

Pravicová opozice čelila kritice za parlamentní obstrukce, kterými se snažila zabránit schválení zákona o elektronické evidenci tržeb. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek si za to od prezidenta Zemana vysloužil označení „škůdce demokracie“. Příklady ze světa ale ukazují, že Kalousek byl vlastně ještě hodně umírněný. V Jižní Koreji jeden z opozičních poslanců řečnil 11 hodin.

Tady by si Andrej Babiš užil. V jihokorejském parlamentu ukazují, co to opravdu znamená "obstrukce"
Foto: wikimedia.org
Popisek: Jihokorejský Soul

„Ministr (Andrej) Babiš (ANO) si pořád stěžuje, že česká Poslanecká sněmovna je žvanírna a že opozice se často snaží kvůli některým zákonům obstruovat. Čemuž vládní koalice u schvalování zákona o EET zabránila poměrně nedemokratickou cestou. Jenže to je absolutně nic proti tomu, co se děje v posledních dnech v Jižní Koreji. Tam běží obstrukce opozice nepřetržitě od úterý 23. února a jeden poslanec hovořil 11 hodin a 39 minut!“ upozornil server Reflex.cz.

Jihokorejská opozice brojí proti zákonu, který by měl tamním tajným službám umožnit sběr obrovského množství údajů o občanech. Ve jménu boje proti terorismu. Legislativa počítá s odposlechy mobilních telefonů, a to bez předchozího povolení soudu. Opozice považuje zákon za tak nebezpečný, že hodlá obstruovat až do 10. března, kdy schůze parlamentní komory skončí. Stojí za pozornost, že se jihokorejskou opozici nikdo nepokouší umlčet, V České republice tomu bylo jinak.

Opozici se mimo jiné nelíbí ani to, že by bylo možné touto cestou sbírat informace i na politiky, což problematičnost tohoto zákona ještě zesiluje. Teprve čas ukáže, zda opozice se svou obstrukční taktikou uspěje.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…