Tahají si sem voliče? Okamura zjistil něco strašného

11.05.2022 22:22 | Ze sítí

V úterý členové vlády naštvaně opustili schůzi Sněmovny, když se do ně opřel předseda opozičního hnutí SPD Tomio Okamura ve svém projevu k projednávání strategie zvládání uprchlické krize. Se svou kritikou se proto odebral dál na sociální sítě, kde kritizuje vládu, že neřeší stupňující se problémy s romskými uprchlíky, zapomíná na české občany, u nichž ztrácí důvěru, a z ukrajinských běženců si pětikoalice plánuje udělat své nové voliče. „Žádné nepřizpůsobivé tu nechceme,“ vzkazuje lídr opoziční strany a volá po demisi vlády.

Tahají si sem voliče? Okamura zjistil něco strašného
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Anketa

Bojíte se Vladimira Putina?

2%
96%
hlasovalo: 18318 lidí
Šéfovi hnutí SPD se nelíbí, že stovky ukrajinských Romů se utábořily na hlavním nádraží v Praze a problémy se stupňují a vláda Petra Fialy situaci nezvládá a neřeší. „Přiznal to už dokonce i primátor Prahy Hřib z vládních Pirátů! V sobotu na pražském nádraží nocovalo přes 400 lidí, část z nich na podlaze. Podobné problémy jsou s Romy například i v Brně,“ píše, že nelze zneužívat uprchlickou vlnu k parazitování.

„Vláda Petra Fialy (ODS) a ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) udělali z České republiky nejlepší bankomat na světě. Bohužel z peněz nás všech,“ zdůrazňuje Okamura a cituje slova mluvčího brněnského magistrátu Filipa Poňuchálka. „Podle zkušeností z posledních dní (někteří) ukrajinští romští migranti po vyzvednutí dávek odjíždějí mimo město a patrně i mimo republiku.“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Volá po tom, aby vláda přestala zatajovat, do jakých konkrétních měst a obcí umístí velké skupiny až 1 500 romských migrantů, které tady chce Fialova „ukrajinská“ vláda nechat.

Občané z celé republiky mu prý zděšeně píšou, jelikož nechtějí mít v blízkosti žádné nepřizpůsobivé lidi. „Za hnutí SPD říkám, že tady žádné další nepřizpůsobivé lidi nechceme! DEMISI VLÁDY PETRA FIALY!“ pokračuje Okamura.

Zmiňuje, na co si stěžují někteří hejtmané. Například podle hejtmana Moravsko-slezského kraje zase mají v regionu problémy především s kočovnými ukrajinsko-maďarskými Romy. „Ničí prý ubytovny i dopravní prostředky, zůstává po nich nepořádek. Na Praze 9 zase vznikly pro romské uprchlíky z Ukrajiny stany…,“ dodává. Před nepřizpůsobivými uprchlíky z Ukrajiny varovali i hejtmani Pardubického a Jihočeského kraje.

Například jedna ostravská ubytovna se z pobytu romských uprchlíků z Ukrajiny jen prý těžce vzpamatovává. „Skříně a postele v dezolátním stavu. Ukradli nám peřiny, chrániče na matrace, no hrůza. Kdybyste to viděli v reálu, tak byste se zhrozili,“ prozradila recepční ubytovny v reportáži CNN Prima NEWS.

V pokojích po nich údajně zůstaly hory nedojedeného jídla. „Jídla si nevážili. Tady se jim vozilo oblečení, oni to vyhazovali do kontejneru a naši, co bydlí na bytech, šli a vybírali to,“ dodala recepční.

Podpora uprchlíků z Ukrajiny by měla být podle názoru SPD přiměřená. „Významná část uprchlíků pochází z oblastí, kde neprobíhají boje,“ upozorňuje Okamura s tím, že jakmile to bude možné, uprchlíci se do své domoviny musejí vrátit a pracovat na její obnově.

Proto jej značně rozlítilo, když slyšel slova poslance vládní TOP 09 Ondřeje Koláře o tom, že „budeme muset smazat rozdíl mezi příchozími a našimi občany. Zanedlouho se z uprchlíků stanou také čeští občané“. „Takže noví voliči Fialovy vládní koalice, které klesá důvěra našich občanů?“ naznačuje, že vláda si hledá své voliče mezi uprchlíky.

„A jak to bude vypadat pro naše občany s dostupností zdravotní péče, pro naše děti v přetíženém školství a situací na pracovním trhu? A kdy si Fialova vláda konečně udělá čas na pomoc českým občanům se zdražováním energií, potravin, bydlení a pohonných hmot?“ zopakoval závěrem klíčové otázky a opět vyzval vládu k demisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…