Tahle statistika premiéru Cameronovi opravdu nepřišla vhod. Jde o migraci

28.05.2016 19:47

Britský Národní statistický úřad (ONS) zveřejnil nové statistiky týkající se přistěhovalců. Jejich počet aktuálně dosahuje 333 000, což je druhý nejvyšší údaj v historii.

Tahle statistika premiéru Cameronovi opravdu nepřišla vhod. Jde o migraci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prchají před Islámským státem. On, Snamdin Nurihasan a ona, Henadi Shibli.

V porovnání s prosincem 2014 se počet přistěhovalců zvýšil o dvacet tisíc, což znamená šestiprocentní meziroční nárůst. Celkem do Velké Británie zamířilo 184 000 lidí pocházejících z ostatních členských států Evropské unie a jejich počet se tak zvýšil o deset tisíc. Jak Breitbart uvádí, výše uvedená čísla rovněž znamenají, že otevřených hranic v rámci Evropské unie využilo 55 % nově příchozích. „Číslo 333 000 je výsledný údaj po odečtení lidí, kteří se zdrželi v zemi aspoň rok, od počtu lidí, kteří ji minimálně po roce opustili,“ vysvětluje internetový server.

Kontinuálně také roste počet lidí, kteří se narodili v zahraničí. Zatímco v roce 2004 tito přistěhovalci tvořili se svými 5,3 miliony devět procent z celkové populace, v roce 2014 to bylo vzhledem k jejich počtu 8,3 milionů dokonce již třináct procent. „Velká Británie má rovněž nejvyšší počet dlouhodobě zde pobývajících přistěhovalců a patří jí v tomto ohledu mezi evropskými státy druhé místo za Německem. Je třeba zdůraznit, že za dlouhodobou migraci se ve Velké Británii považuje období delší než jeden rok,“ informuje internetový server Breitbart.

Celý text v angličtině je ZDE.

„Britský Národní statistický úřad ve své zprávě poprvé rozlišuje mezi dlouhodobou a krátkodobou migrací poté, co byl v loňském roce naším i mnoha dalšími servery kritizován, že spojovat oba dva údaje je matoucí a nepřesné. ONS zkraje tohoto měsíce připustil, že za rok 2014 byla krátkodobá migrace zahrnuta v celkových údajích. Ty potom následně vzrostly ze 220 000 na závratných 470 000. Od roku 2003 tak do Velké Británie přišlo o 1,5 milionů lidí méně, než se dříve uvádělo,“ upozorňuje internetový server Breitbart.

V červnu 2014 činila krátkodobá migrace 165 000 lidí, což představuje meziroční nárůst o 43 000. Celková krátkodobá migrace potom v porovnání s rokem 2013 narostla o 87 000. „Masová migrace se naprosto vymkla jakékoli kontrole, a pokud zůstaneme součástí Evropské unie s jejími otevřenými hranicemi, bude se to ještě zhoršovat. Nicméně nevěřím, že tato děsivá čísla odpovídají realitě. Ve skutečnosti to bude ještě horší,“ cituje Breitbart London exkluzivní vyjádření šéfa UKIP Nigela Farage, jehož strana dlouhodobě bojuje za vystoupení Velké Británie z EU.

„Naše země nemá coby členský stát EU kontrolu nad svými hranicemi. Migrace ohrožuje naše veřejné služby a rozděluje společnost. Potřebujeme přistěhovaleckou politiku, která bude šitá na míru Velké Británii 21. století a bude vyhovovat jak naší ekonomice, tak vůbec celé společnosti. Pokud si 23. června neodhlasujeme vystoupení z Evropské unie, nebudeme mít kontrolu nad tím, kdo k nám přichází. Ohrožena je naše bezpečnost a v problémech jsou také naše školy a nemocnice,“ komentoval údaje ONS poslanec za UKIP a expert na migraci Steven Woolfe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…