Tahle země není pro starý. Volit komunisty, čteme na BL

10.08.2012 11:34

Autor článku s titulkem "Proč budu volit komunisty aneb Tahle země není pro starý", který zveřejnily Britské listy, srovnává socialismus s kapitalismem. A má jasno: V příštích volbách bude volit komunisty. Hlavním popudem k zamyšlení byla ztráta jeho práce, ze které obviňuje dnešní systém umožňující tunelování, a další nešvary kapitalismu.

Tahle země není pro starý. Volit komunisty, čteme na BL
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Ve svém článku srovnává praktiky bývalého režimu s praktikami toho dnešního - kapitalismu. Ačkoli socialismus napáchal nepopiratelné škody, kapitalismus jde prý ještě dál a uškodil České republice mnohem víc, než kdy socialismus.

V první řadě je rozhořčen kultem mládí, který se projevuje především na pracovním trhu, ačkoli národ demograficky stárne. "Je mi zle, když si pomyslím, že mě čeká dalších dvacet dva let, rvát se o to, aby se člověk uživil v tomto vlčím systému. A bude to – pokud se stávající trendy nezmění – stále těžší. Když přijde člověk o práci 5 let před důchodem – kde jej vezmou?" obává se autor.

A pokračuje srovnáváním obou režimů: "Vždyť komunisté kradli také, řeknou mnozí. Ano, ale kradli s mírou a ne na pět generací dopředu. Proti rezidencím dnešních špiček jsou vily tehdejších komunistů chudými chatkami skromných milovníků přírody."

Lepší fronta na banány než na úřadech práce

A dále připouští, že komunisté možná opovrhovali lidmi, ale nedávali to tak najevo a neopovážili se označovat lidi jako lůzu. Nepopírá, že za komunismu se musela držet "huba a krok", ale nyní to prý není jinak. "Zvláště v dnešní době se ve strachu o práci nechají lidé šikanovat. Dříve jsme měli ideologický náhubek, dnes ekonomický," píše autor.

A že za komunistů nebyla svoboda? Dnešní systém svobodu zaručuje, ale připouští také svobodu krást na jedné straně a svobodu nechávat se okrádat na straně druhé. Nehledě na to, že svoboda nikoho nenakrmí. A co se týče svobody cestovat, tehdy lidé cestovat nesměli, dnes na to nemají peníze.

"A ty fronty za komunistů, řeknou mnozí. Nu ano, dnes se fronty na banány nestojí, dnes se stojí fronty na pracovních úřadech. Víte, že bych raději stál frontu na banány?" píše autor.

Už nikdy demokratickou stranu!

Dnes se podle autorových slov voliči nerozhodují podle volebních programů, tak jako tak irelevantních ve snaze politiků si především nahrabat. "Nějak se nám smrskly ideje - volit ty, o kterých si myslíme, že nebudou týrat tuto zem," píše.

"Nebudu už nikdy volit demokratickou stranu, za těch 22 let jste mi, páni demokraté ukázali, jak to umíte – plundrujete zemi hůře než nějací cizí okupanti. Zloději! Budu volit podle své zkušenosti – půl života jsem prožil v socialismu a nebyl to špatný život, byl mnohem důstojnější než dnes. Jak málo stačilo ke štěstí – mít práci, zabezpečenou rodinu, nebát se budoucnosti, nebát se pořídit si děti a nebýt mocnými považován a označován za lůzu. Nenávidím tento režim, který mi vzal dvě dobré práce. Budu volit komunisty," prohlašuje autor článku na stránkách BritskéListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…