Tajný plán akce „počmárané kavárny“. Čtěte

26.04.2016 6:46

K útokům na pražské kavárny spadající do sítě HateFree se vyjádřili na svých facebookových profilech také hradní mluvčí Jiří Ovčáček a bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek.

Tajný plán akce „počmárané kavárny“. Čtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Anketa

Vadilo by vám, kdyby o vás někdo řekl, že jste ,,extremista"?

6%
94%
hlasovalo: 6632 lidí

„Není to beztak krásné, když mladí lidé demonstrují na podporu jednoho z odborů Úřadu vlády ČR? Jako za starých časů,“ poznamenal ironicky Ovčáček. HateFree Culture totiž spadá pod ministerstvo pro lidská práva Jiřího Dienstbiera (ČSSD).

Ještě více sarkasmu využil pro svůj příspěvek Petr Štěpánek. Ten napsal dvacet bodů, jak celý vandalismus dle něj probíhal a probíhá. Nejprve je podle něj důležité naplánování akce a následující kampaně. Následně příprava mediálního pokrytí akce, kontaktování spřátelených politiků, vytipování objektů k počmárání, vyslání ‚hate free‘ sprejerské úderky a spuštění mediálního pokrytí akce. Chybět podle Štěpánka nesmí ani odsouzení narůstajícího násilí spřátelenými politiky. „Plus samozřejmě svoz politiků k mytí čarodějnic,“ podotkl.

Štěpánek dále uvádí, že nesmí chybět demonstrace, mediální pokrytí demonstrace, výzkum veřejného mínění, mediální pokrytí výzkumu veřejného mínění a komentáře spřátelených politiků k výzkumu veřejného mínění. Pokračuje i zmíněním petičních akcí, zpřísněním legislativy či navýšením koncesionářských poplatků. 

Ke kavárnám a útokům na ně se vyjádřila také členka Strany svobodných občanů Karolína Stonjeková. „Takže včera ráno se na některých pražských kavárnách objevily nápisy a hákové kříže a už dnes odpoledne je na Jiřáku zorganizována demonstrace na podporu Hate Free, které se údajně účastnila tisícovka lidí... To je rychlost, co?“ pozastavuje se Stonjeková. Následně dodává, že ta rychlost by jí přišla podezřelá, ale jen v případě, že by byla milovníkem konspiračních teorií, což ona není.

A své řekl také aktivista Jan Vrobel. „V ulicích to začíná, ale nekončí. Musíte k volbám, musíte se nechat volit, musíte převálcovat systém a ukázat celýmu světu, ze v tomhle státě se lidi budou chovat slušně! Protože stačilo!“ podotkl Vrobel. A vzápětí dodal. „A ještě něco: Jeden člověk, co skutečně udělá, má větší moc než milion lidí, co sedí doma na prdeli, dohromady. Trust me,“ řekl.

Celý příspěvek Petra Štěpánka:

1) naplánování akce a následující kampaně
2) příprava mediálního pokrytí akce
3) kontaktování spřátelených politiků
4) vytipování objektů k počmárání
5) vyslání „hate free“ sprejerské úderky
6) spuštění mediálního pokrytí akce
7) odsouzení narůstajícího násilí spřátelenými politiky
+ SVOZ POLITIKÚ K MYTÍ ČMÁRANIC
8) demonstrace
9) mediální pokrytí demonstrace
10) výzkum veřejného mínění
11) mediální pokrytí výzkumu veřejného mínění
12) komentáře spřátelených politiků k výzkumu veřejného mínění
13) petiční akce proti násilí
14) mediální pokrytí petiční akce
15) návrh zpřísnění legislativy
16) navýšení rozpočtů neziskových organizací
17) spuštění kampaně proti extremistům
18) mediální pokrytí kampaně proti extremistům
19) zvýšení koncesionářských poplatků
20) naplánování další akce

Celý příspěvek Karolíny Stonjekové

Takže včera ráno se na některých pražských kavárnách objevily nápisy a hákové kříže a už dnes odpoledne je na Jiřáku zorganizována demonstrace na podporu Hate Free, které se údajně účastnila tisícovka lidí... To je rychlost, co? Člověk by skoro řekl, že neexistuje nic snazšího, než zorganizovat masovou úspěšnou demošku! Ještě štěstí, že nejsem milovník konspiračních teorií, jinak by mi ta rychlost asi přišla až podezřelá a na jejím základě bych došla k dalekosáhlým závěrům....

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…