Tak dozvím se to? Poslanec ANO kopl do mladého Koláře. Že by topkař lhal?

20.07.2022 21:50 | Ze sítí

Z Maďarska si rozhodně příklad nebrat, varoval v minulých dnech poslanec TOP 09 Ondřej Kolář, vysmíval se tamní vládě, že dává lidem „palivo pomalu na příděl“. Odkud čerpá tyto informace, se dotazoval poslanec Martin Kolovratník (ANO), ovšem na odpověď stále čeká. Stoupá tak jeho podezření o snahu manipulovat do značné míry veřejným míněním. Do toho, jak to v Maďarsku s pohonnými hmotami je a jak si celkově stojí v pomoci občanům, musel Koláře zasvětit generální ředitel společnosti Pražská strojírna Robert Masarovič, který si před jeho posměšky klepe nevěřícně na čelo.

Tak dozvím se to? Poslanec ANO kopl do mladého Koláře. Že by topkař lhal?
Foto: Archiv Martina Kolovratníka
Popisek: Martin Kolovratník

TOP 09 na svém twitteru sdílí komentář svého člena a starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře kritizující přístup maďarského premiéra Viktora Orbána, který zavedl limit na tankování levného paliva. „Maďaři mají palivo pomalu na příděl. Opatření, která tamní rádoby diktátor zavádí, jsou nepopulární. Nic, co bychom měli v Česku kopírovat,“ uvedla v pondělí TOP 09 s tím, že současná vláda prý za krátkou dobu udělala pro energetickou bezpečnost a soběstačnost této země mnohem víc než vlády předchozí.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9635 lidí
Kolář se na svém facebooku zaměřil nejen na Maďarsko, ale zejména na předsedu SPD Tomia Okamuru. „Podle Tomia Okamury si máme vzít příklad z Maďarska. Co na tom, že benzín je tam na příděl a čeká je tuhá zima. Pravidlo Okamurovy břitvy platí, co navrhuje Tomio Okamura, bývá úplně mimo, ale dá se o něm mluvit hodiny,“ napsal Kolář ironicky s odkazem na teorii z oblasti logiky známou jako Occamova břitva.

Jeho vyjádření reflektoval poslanec Kolovratník svou žádostí o zveřejnění zdrojů, odkud Kolář tyto informace čerpá, a to opakovaně. Pokračující čekání na odpověď v něm vzbuzuje podezření, že v tomto případě dochází k překrucování skutečnosti. „Jako vládní strana byste jistě nelhali. Mohu proto poprosit o uvedení informačního zdroje? Můžete sem, prosím, dát alespoň dva nezávislé zdroje, které potvrzují, že je tam ‚palivo pomalu na příděl‘?“ tázal se Kolovratník v úterý.

Ve středu v dopoledních hodinách prosil o zveřejnění informačních zdrojů opakovaně, ale k dnešnímu večeru stále neúspěšně: „Zatím jste nic neposlali. To stále hledáte a pátráte? Nebo odpovědět nechcete? Vy jste lhali?“ dodal Kolovratník.

Nebyl jediný, koho Kolářova kritická slova ohledně opatření v Maďarsku zarazila. Například generální ředitel společnosti Pražská strojírna Robert Masarovič se ozval s tím, že nechápe, proč TOP 09 na svém twitteru kritizuje maďarský přístup k pohonným hmotám, když mají Maďaři benzín za 29 korun a bezpečně zajištěnou ropu a plyn na zimu.

„Maďarsko má limit 50 litrů paliva za 29 korun za litr na den. Dále má plynovod i ropovod, v obou tečou tekutiny. Má dvě rafinerie. Pokud si děláte vaši povýšenou srandu z maďarské zimy, střelili jste se ne do nohy, ale přímo do boku. Vyměňte správce účtu,“ kritizuje Masarovič uvažování TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …