Tak jak? Lubomír Volný prý neví, na čem je

18.01.2022 7:57

Někdejší poslanec Lubomír Volný znovu vyrazil do útoku. Ale tentokrát nikoli proti očkování, nýbrž proti straně Volný blok, se kterou se chtěl dostat od Parlamentu. V České suverenitě, jak se strana nově jmenuje, doutná rozbuška.

Tak jak? Lubomír Volný prý neví, na čem je
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Volný

Na sjezdu Volného bloku v Pardubickém kraji se uskupení přejmenovalo na Českou suverenitu a Volný se začal zlobit. Podle informací Deníku N dokonce začal zpochybňovat své členství ve straně.

„V okamžiku, kdy byla Česká suverenita přejmenována na Volný blok (loni v únoru hnutí přijalo název Volný blok – Česká suverenita, od dubna jen Volný blok, pozn. red.), došlo k postupům, které zavdávají důvod obávat se, že někteří členové nejsou členy. Dodneška netuším, jaký je můj status. Ozývali se lidé z celé republiky, kteří měli pocit, že jejich práva byla krácena,“ prohlásil Volný.

Předsedkyně České suverenity Jana Volfová tvrdí, že Volný je jediný, kdo zpochybňuje své členství v partaji a přijde jí zvláštní, že tak činí až po volbách, když před volbami vystupoval jako člen předsednictva strany.

„Předsedkyně už dříve redakci sdělila, že důvodem k přejmenování byla touha některých původních členů distancovat se od Volného. A to zejména kvůli zjištění serveru iRozhlas.cz, že exposlanec během nemocenské jezdil po demonstracích a účastnil se pracovních akcí,“ napsal server.

Volný se podle všeho chystá založit nové uskupení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…