Tak o nás píší v Belgii: Noviny rozpoutaly hysterii proti Zemanovi

27.07.2013 14:28

V Praze se rozpoutala protizemanovská hysterie, píše belgický list La Libre Belgique. Jmenování Rusnokovy vlády a pozici prezidenta Miloše Zemana se věnují i další zahraniční média, především rozebírají kritiku pravice a českých médií.

Tak o nás píší v Belgii: Noviny rozpoutaly hysterii proti Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zmíněný belgický list se věnuje fotografii, kterou otiskl deník MF Dnes. Pochází z února 1948 a je na ní napsáno „Lid potřebuje vládu expertů“. „List, který má jako velká část českých médií blízko k ODS, se rozhodl strašit čtenáře touto smělou paralelou mezi událostmi před 65 lety a nynější politickou krizí,“ stojí v La Libre Belgique.

Noviny se také věnují krizi po pádu vlády Petra Nečase a nástupu nové, úřednické vlády. "Nejasnosti v Ústavě kolem data, kdy musí být nový kabinet potvrzen Parlamentem, přispěly k tomu, že se v Praze rozpoutala protizemanovská hysterie," dodává list.

České politické situaci se věnuje také bruselský týdeník European Voice, podle něhož v současné okurkové sezoně otřásají vládou nejen Česka, ale i třeba Itálie staromódní skandály.

European Voice také ironicky dodává, že je letošní letní politická scéna osvěžující – vládní krize nejsou tak předpověditelné a nevyhnutelné, jako tomu bylo v případě krizí vyvolaných eurozónou. Politika je prý mnohem nejistější, a tedy mnohem „zábavnější“, než dříve.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…