Tak to je pecka. FOTO, nad kterým lehl smíchy Jaroslav Foldyna

08.09.2016 16:01

Život někdy tropí hlouposti, například na plakátovacích plochách. Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna se velmi nasmál nad volebním plakátem komunistického náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Josefa Babky. Respektive nad kontextem, v jakém byl na plakátovém sloupu umístěn.

Tak to je pecka. FOTO, nad kterým lehl smíchy Jaroslav Foldyna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Staronový předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip

„Budoucnost našeho kraje nám není lhostejná,“ napsal na svůj volební plakát 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Josef Babka, který se poslední dobou angažuje zejména v řešení situace, kterou po svém podnikání zanechal na Ostravsku Zdeněk Bakala. Toto téma nedávno Babka vysvětloval i čtenářům ParlamentníchListů.cz.

Anketa

Vadí vám, že Zeman přijme ještě před rakouskými volbami Norberta Hofera?

3%
97%
hlasovalo: 10530 lidí


Co ovšem může vyvolat úsměv na rtech, je kontext, ve kterém Babkovi „soudruzi“ jeho volební plakát vylepili. Na komunistický plakát, z něhož starostlivě zhlíží náměstek, totiž volně navazuje nápis „Kastrace mi pomohla“.

A to velmi rozesmálo kandidáta ČSSD na hejtmana Ústeckého kraje Jaroslava Foldynu. Ten sice ve svém kraji podle průzkumů silně ztrácí na Babkova kolegu, hejtmana Oldřicha Bubeníčka, nicméně na Facebooku se fotografii plakátu komunistického politika s chutí zasmál. „Tak to je pecka. Kastrací k lepším zítřkům.“
 

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14292520_10207274367393649_5749254145563818470_n.jpg?oh=671ade3e3e0c654d728bb110afec00ba&oe=587C660A

Nejde o jediný volební plakát KSČM, který zaujal sociální sítě. Rudý kandidát do senátu ve volebním obvodu Praha 6 Pavel Franěk se na voliče při focení neměl chuť usmívat, což mu vyneslo nelichotivé komentáře. „S takovým výrazem vůbec nemá šanci,“ uvedl na jeho adresu například expolitik a levicový aktivista Jiří Vyvadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nep

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…