Tak to tady ještě nebylo. Čtveřice migrantů udělala něco, nad čím zůstává rozum stát

19.07.2017 13:15

Server The Local hlásí bizarní pokus migrantů, jak se dostat do kýžené Velké Británie. Čtveřice albánských migrantů byla zajištěna policií těsně před tím, než se pokusila vzlétnout v malém letadle.

Tak to tady ještě nebylo. Čtveřice migrantů udělala něco, nad čím zůstává rozum stát
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Vynalézavost některých migrantů nezná mezí. Své o tom vědí ve Francii, odkud se snaží dlouhé měsíce dostat migranti z Afriky a zemí Blízkého východu do Velké Británie. Někteří z nich platí horentní sumy ilegálním převaděčům, kteří je následně převáží přes kanál La Manche v otřesných podmínkách, kdy jde bez přehánění o život. Další migranti potom kladou na silnici kolem přístavu Calais zábrany, aby přinutili řidiče kamionů k zastavení a obsadili jeho vůz násilím.

Francouzská policie má plné ruce s gangy migrantů, kteří se snaží britských břehů dosáhnout stůj co stůj. I za cenu toho, že riskují svůj život a životy ostatních. Minulý měsíc tak zemřel polský řidič kamionu poté, co jeho vůz v plné rychlosti narazil v nočních hodinách do uprchlíka nastražených nástrach. Bezpečnostní situaci v oblasti příliš nepomohlo ani zrušení uprchlického tábora Džungle, ke kterému se místní úřady odhodlaly loni na podzim.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Francouzské úřady včera zatkly čtyři albánské migranty, včetně dvou žen a jednoho dítěte, kteří se snažili v malém letadle společně s britským pilotem a dvěma britskými převaděči vzlétnout z letiště v uprchlickém táboře Džungle, které leží v těsné blízkosti přístavu Calais. „Je to poprvé, kdy budeme vyšetřovat případy pokusu pašovat migranty do Velké Británie na palubě lehkého letadla,“ cituje server vyjádření kanceláře prokurátora v Boulogne.

Díky včasnému zásahu policie se letadlu nepodařilo odlepit od země a všech sedm osob bylo zadrženo. Pilot a oba dva pašeráci zůstávají ve vazbě a čelí obvinění z napomáhání ilegálním migrantům dostat se do vzdušného prostoru Velké Británie. Jedné ze dvou albánských žen se však podařilo i s jejím dítětem utéci v době, kdy byly v péči lékařů. Druhá žena a muž jsou zadržováni v jednom ze zdejších uprchlických center.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…