Tak toto Zeman pocítí: Lidé si půjdou vynutit zásah proti Hradu. Podívejte se

11.05.2015 20:12

Na sociální síti Facebook se objevila výzva k účasti na demonstraci proti prezidentu republiky Miloši Zemanovi, která se má odehrát před sídlem Senátu Parlamentu ČR. Cílem demonstrujících je prý přesvědčit Senát, aby jednal a poslal Zemana před Ústavní soud. Akce se uskuteční 28. května, v den, kdy by měl Senát projednávat petici za odvolání Miloše Zemana z funkce.

Tak toto Zeman pocítí: Lidé si půjdou vynutit zásah proti Hradu. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

„Senáte, cti Ústavu ČR, cti heslo standardy PRAVDA VÍTĚZÍ a pošli už konečně Zemana k Ústavnímu soudu,“ žádají svolavatelé akce před Senátem, která se odehraje 28. května od 16:00 hodin. Účast prozatím přislíbilo sedm desítek lidí, zvažuje to dalších 16. Svolavatelé si vybrali právě 28. květen, protože senátní Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice bude mít na stole petici za odvolání Miloše Zemana z funkce, kterou podepsalo na 11 tisíc lidí.

Občané si prý také budou moci promluvit o tom, co dělat v situaci, kdy mají jen minimum možností, jak z funkce prezidenta odvolat člověka, který se zpronevěřil svému slibu a poškozuje Českou republiku. „Prezidenta, který se odklonil od zahraniční politiky vlády ČR i EU. Prezidenta, kterého by senátoři i poslanci měli ihned poslat před Ústavní soud, protože Zeman snad již každý den hrubě porušuje ústavu nebo její součást – Listinu základních práv a svobod,“ stojí v textu na sociální síti. Autoři narážejí i na „poklonkování“ Zemana Vladimiru Putinovi.

Na akci prý budou pozváni i odpůrci Miloše Zemana, např. z řad umělců. „Pozveme i zástupce různých politických stran (větších i menších), které se také domnívají, že Miloš Zeman nemá právo být prezidentem naší země,“ slibují svolavatelé. Jejich dlouhodobým cílem prý není jen odchod Zemana, ale také dalších postkomunistů a jiných demagogů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…