Takhle dopadl Nečas. Příjmy mu poklesly, alimenty zůstaly

13.09.2014 12:52

Někdejší premiér za ODS Petr Nečas, jehož kariéře zlomila vaz kauza Nagyová, vydělával v době svého předsedání vládě 169 tisíc měsíčně. Server instory.cz poukazuje na to, že z tohoto platu mu byly také vypočteny alimenty na dvě nezletilé dcery, a to ve výši 42 tisíc měsíčně. Jak zvládá své závazky?

Takhle dopadl Nečas. Příjmy mu poklesly, alimenty zůstaly
Foto: Radim Panenka
Popisek: Expremiér odmítl vypovídat i kvůli tomu, že mezi obviněnými je jeho současná maželka

Premiér Petr Nečas navázal milostný vztah se šéfkou svého kabinetu Janou Nagyovou. Ta dokonce nechala sledovat jeho tehdejší manželku Radku a údajně k tomu zneužila Vojenské zpravodajství. Více než před rokem, tedy v červnu 2013, zažádal Nečas o rozvod a vzápětí, dva dny na to, byla jeho milenka zadržena policejním Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu. Petr Nečas se následně rozvedl se svou první manželkou a Janu Nagyovou si ještě v roce 2013 vzal.

Server instory.cz se zabývá jeho příjmy. Kauza Nagyová Nečase připravila o politickou kariéru a post předsedy vlády, milenecký poměr zase vedl k rozpadu manželství a omezení kontaktu s dětmi. Zůstaly však finanční závazky. Zatímco jako premiér měl měsíční příjem 169 000 Kč, nyní se musí údajně spokojit s nižším platem, protože působí jako externí poradce Pavla Sehnala, developera a majitele finanční skupiny SPGroup a občas vyučuje na CEVRO Institutu.

Nicméně jen na alimentech platí na dvě mezletilé dcery 42 000 Kč. Obě totiž zůstaly v peči matky a Nečas se navíc zavázal, že bude splácet hypotéku. Dvou starších synů už se vyrovnání manželů Nečasových netýkalo, protože si na sebe vydělávají sami.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…