Takhle jde ČR po svých lidech. Rajchl vydal info, čísla, příklady

11.10.2022 11:04 | Ze sítí

Předseda strany PRO Jindřich Rajchl opět promluvil k těm, kdo ho podporují. Zaměřil se zejména na krachy podniků. Podotkl, že například harrachovská sklárna přečkala dvě světové války, 40 let komunismu, ale vládu Petra Fialy nevydržela ani rok. Vláda dle něho nic nedělá, ale ani nemůže, když ji vede akademik s elektrikářem a traktoristou. Kromě toho si Rajchl rýpl i do summitu EU a Jany Černochové.

Takhle jde ČR po svých lidech. Rajchl vydal info, čísla, příklady
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda strany PRO, Jindřich Rajchl

Prvně Rajchl zkritizoval vládu za to, že se stále ještě snaží lidi přimět k očkování a odebírá vakcíny od firmy Pfizer. Ačkoliv se podle něho ukázalo, že takzvaní dezinformátoři měli pravdu mnohem více než všichni zastánci očkování. Upozornil na projekt lékařky Jany Gandalovičové, která se snaží vyvracet mýty o očkování. Ovšem právě ty, které šíří jeho zastánci.

Kromě toho se věnoval zatčení aktivisty a kameramana Jiřího Kumbery, jehož důvod ovšem nespecifikoval. Na zatčení byl dotazován Seznam Zprávami, kterým odpověděl, že tyto lidi obhajuje, protože mu vadí rozdílný přístup k právu v této zemi. Kdo jde proti státu, je dle Rajchla perzekvován daleko horším způsobem než ti, kdo jdou s proudem. „Podívejte se, Ivo Osovský napsal na Facebooku, že je třeba vyhledat Adama Vojtěcha, aby byl po zásluze potrestán. A byl za to odsouzen v rámci trestního řízení k pokutě. Proti tomu je Pavel Novotný, který navrhuje naprosto otevřeně vraždu člověka a neděje se nic. Kde tam jsou ty orgány činné v trestním řízení?“ ptal se Rajchl, dle kterého se Novotného a Osovského výroky nedají vůbec srovnávat a každý soudný člověk z toho musí vyvodit, že rovnost před zákonem tu není.

Zaklekávání ze strany státu je prý ještě horší než za Babiše. „Za Babiše to byl finanční úřad a finanční správa. Teď jsou to všechny represivní složky, které stát má k dispozici. Snaží se všemi pokutami, řízeními, trestními kauzami i uvrhováním do vazby po těch lidech jít a znechutit jim to,“ tvrdí předseda PRO. „Opravdu ten systém jde po těch lidech nekompromisně, snaží se je pošlapat a co nejvíc jim to znepříjemnit,“ doplnil.

Pak se Rajchl věnoval krachům podniků, např. mlékáren či restaurací. „František Novosad musel zavřít harrachovskou sklárnu, která přežila první světovou, druhou světovou, 40 let komunismu, ale nepřežila ani rok vlády Petra Fialy. Ani rok nepřežila,“ připomínal s tím, že trne, co se bude dít dál.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kas

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Jak to je a bude?

Dobrý den, skončili jste sice ve vládě, ale co se stalo se všemi těmi náměstky za piráty? Prý jste byli nalezlí všude. A co by mě taky dost zajímalo je, zda si s koalicí SPOLU, která prý bude pokračovat dovedete představit do budoucna koalici nebo platí, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? Kdyby t...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„S*áči.“ Lékař natvrdo k sebepoškozování a ke změnám pohlaví u mladých

6:51 „S*áči.“ Lékař natvrdo k sebepoškozování a ke změnám pohlaví u mladých

„My jako dospělí bychom měli převzít zodpovědnost… Místo toho, abychom řekli, že jsme to tady fakt p…