Takhle prý lžou Bárta a Kočí u soudu. Klasnová raději mlčí

12.03.2012 8:57

Soudce Jan Šott, který řídí soudní proces s poslanci Vítem Bártou (VV) a Kristýnou Kočí, má před sebou spoustu práce. Musí se rozhodnout, jak naložit s výpověďmi z prvního týdne soudního řízení. Již teď je totiž jasné, že jedna ze stran, ne-li obě, se dopouští před soudem křivého svědectví. Kočí např. poukazuje na to, že strana nerozhoduje demokraticky, ale na uzavřených tajných poradách. Bárta tvrdí, že to není pravda a že se tyto porady konaly jen výjimečně. Nahrávka, kterou má soud k dispozici, ho však usvědčuje ze lži. Shrnutí prvního týdne soudu s představiteli VV přináší server Týden.cz.

Takhle prý lžou Bárta a Kočí u soudu. Klasnová raději mlčí
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soudní řízení s Vítem Bártou

Bárta, který tvrdí, že tajné porady nebyly u VV pravidlem, ale na záznamu se sám usvědčuje ze lži, když říká: „Musím přiznat, že po dlouhý době mám pocit, že nějaká naše porada má smysl."  A o chvíli později je to zase nynější předseda poslaneckého klubu, který plánuje další taková setkání: "Koho na WC porady bychom měli brát mimo Radka a Karolíny?" ptá se přítomných Bárta, který bývá považován za faktického vůdce nejmenší vládní strany.

Zesměšněný John

Ostatně, papírový předseda VV Radek John se u soudu trochu zesměšnil, když popisoval, že půl milion je pro Bártu jako pro jiného pětistovka, nebo když tvrdil, že se nesetkává s poslancem Jaroslavem Škárkou. Přitom ho pravidelně potkává v poslanecké sněmovně.

O vůdčí roli Bárty na záznamu mluví i jeho manželka, místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová. Svého chotě přesvědčuje, že by měl kandidovat na předsedu strany a legitimizovat tak stav, který už beztak panuje: "Stejně budeš všechno rozhodovat ty. (…) Splnila by se ti tvá skrytá přání. Konečně by ses mohl přihlásit ke svýmu projektu, který si už roky šušníš, hýčkáš." Možná i kvůli těmto svým větám Klasnová raději odmítla před soudem vypovídat.

Kdo má víc másla na hlavě

Sluší se ale dodat, že pověstné máslo na hlavě má i druhá strana sporu, reprezentovaná právě Škárkou a Kristýnou Kočí. Velmi podivně působí např. její výklad dobře známé nahrávky, na které barvitě popisuje puč ve VV, jenž měl být provedený za pomoci části ODS.

"Myslela jsem, že mě tím budou vydírat. Proto jsem záměrně plácala nesmysly," tvrdí o posezení u kapučínka Kočí. Stejně tak nepůsobí příliš věrohodně tvrzení Kočí, že si půl milion od Bárty nechtěla nechat a proto ho donesla k notáři. Vyšlo totiž najevo, že existuje smlouva, podle níž měla Kočí peníze od Bárty vzít a použít je k propagaci faktického šéfa VV. Zkrátka, soudce Jana Šotta čeká podle komentáře serveru Týden.cz perná práce, než se mu podaří rozplést klubko lží.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…