Takhle se to dělá! Pekárek zajistí rodinu i za mřížemi

01.02.2013 10:03

Poslanec ODS Roman Pekárek, který do sněmovny nastoupil teprve 7. listopadu loňského roku jako náhradník, půjde na pět let za mříže. I tak ale uživí rodinu, a to zcela bez námahy.

Takhle se to dělá! Pekárek zajistí rodinu i za mřížemi
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Roman Pekárek, nový poslanec za ODS

Pekárek totiž jako svou asistentku zaměstnal na živnostenské oprávnění Petru Pekárkovou, která je podle informací deníku Právo manželkou poslance. Oba spojuje společná kolínská adresa.

Na tom by ještě podle deníku nebylo v praxi nic tak výjimečného. Pekárkův chytrý tah ale spočívá v tom, že se ani on ani jeho rodina nemusí obávat nedostatku financí. Protože se odmítl vzdát mandátu, bude sněmovna platit nejen jeho poslanecký plat, ale také plat jeho asistentce.

Pekárkův plat je 55 900 korun hrubého měsíčně. Na práci asistenta, případně asistentů, dostává měsíčně náhrady dalších 35 880 korun. Pekárek má asistenty dva, ale záleží pouze na něm, jak danou sumu mezi asistenty rozdělí.

ODS vymyslela plán

Nástupem do vězení přijde Pekárek pouze o paušální náhrady na dopravu, stravu a reprezentaci. Náhrady na ubytování a kancelář, telefon a internet i administrativní práce mu zůstanou.

Skutečnost, že pravomocně odsouzený poslanec může při výkonu trestu dál pobírat svůj plat, vedl klub ODS k sepsání novely zákona, podle které by napříště pravomocně odsouzení poslanci neměli na svůj plat a příslušné náhrady nárok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…