Taková hodně jiná poštovní známka. A další vtipy, které se šíří o Zemanovi

02.12.2014 10:23

Na prezidenta Miloš Zemana se valí nejen červené karty a Michael Kocáb se Zdeňkem Svěrákem a podpisy, ale rovněž salva internetového humoru. Prezidentův výstup na Albertově, ale i státní návštěva Kazachstánu, jsou oblíbeným terčem lidového veselí.

Taková hodně jiná poštovní známka. A další vtipy, které se šíří o Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod proti Miloši Zemanovi na pražský hrad. Zde protestující předali petici s podpisy za odstoupení Miloše Zemana z funkce prezidenta

Facebookem například koluje žertovná variace na známku s prezidentem Zemanem. Autoři se nejspíš inspirovali nedávnou zprávou, že byla dána do oběhu známka s Járou Cimrmanem, která je historicky první českou známkou kulatého tvaru, a rozhodli se „prezidentskou“ známku vytvarovat rovněž speciálně. Známka má tedy tvar kosočtverce, geometrického obrazce, odkazujícího ke slavnému prezidentskému překladu názvu skupiny Pussy Riot.

V posledních dnech ožívá i facebooková stránka „Ovary Miloše Zemana“, kde se protiprezidentský humor koncentruje již od jeho zvolení. Nyní je zde nejnověji rozebírána prezidentská návštěva Kazachstánu v minulém týdnu. Na jednom z obrázků projevuje prozident svůj smysl pro humor tím, že na oficiálním setkání s kazašským protějškem pózuje ve známém kostýmu Borata, na jiním zase byla k jeho urputnému výrazu při vystupování z letadla doanimována „šavle“ zvratek.

Starší obrázek ukazuje „vajíčkovou“ scénu prezidenta Zemana na Albertově. Na fotografii je zachyceno zachycení vajíčka prezidentovým tajemníkem Jaroslavem Hlinovským, a do úst mu k rozmáchlému gestu pravicí vtipálek vložil zaklínadlo „Dexempo krumplex“ ze známého filmu o dívce na koštěti. V pozadí k nebi vzhlížející prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček si prý myslí „Tohle neokecám. Zlatý Haló noviny.“

Na stránce si pohrávají i s propadem prezidentovy popularity ve výzkumech veřejného mínění. CVVM prý ve skutečnosti zkoumal „hladinu prezidenta“ a propad z říjnových 58 na listopadových 37 nebyl v procentech, ale v promilích.

Vtip na prezidenta přináší i stránka „Zemane, já a 5 000 000 občanů ČR jsme tě nevolili, chovej se podle toho“. Tam si povšimli podobnosti s někdejším prvním tajemníkem ÚV KSČ Jakešem. Ta spočívá nejen v křestním jménu, ale i v košili, kterou si oba pánové na sebe oblékli. K tomu je doplněn komentář: Flanel 2014- každá generace má takového Miloše, jakého si zaslouží. Někteří účastníci debaty pod montáží prohlašují, že podoba obou je skutečně neuvěřitelná.

Jeden z vtipů se však pouští i do prezidentových odpůrců. Vysvětluje, čím to vlastně mávali nad hlavami 17.listopadu na Národní řídě a později při mnoha dalších příležitostech. Ona „červená karta“ totiž prý ve skutečnosti byla slavná pražská kartička Opencard bájného primátora Béma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…