Takový hnus. Miluji ho, řekla první dáma a nikdo neměl soucit

14.10.2021 16:58

První dáma Ivana Zemanová vyslovila ve svém projevu před novináři přání, aby byla hlavě státu dopřána trpělivost a potřebný čas k nabrání síly. I přesto se však na sociálních sítích po skončení jejího projevu objevily mnohé komentáře, v nichž jejich autoři odsoudili hradní kancelář. Tiskový brífink totiž svolával hradní mluvčí Jiří Ovčáček – bez bližších podrobností, čekalo se tak vystoupení jeho.

Takový hnus. Miluji ho, řekla první dáma a nikdo neměl soucit
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Ivana Zemanová se vyjádřila ke zdravotnímu stavu manžela.

Anketa

Věříte, že je prezident Zeman ve stavu, kdy není schopen ničeho?

16%
hlasovalo: 34921 lidí
„Prezident republiky, ale také téměř třicet let můj manžel a otec mé dcery, kterého miluji, jak jistě víte, je v nemocnici. Jako média se zajímáte o jeho zdravotní stav, což je pochopitelné. Mohu jen potvrdit, že v současné době podstupuje léčbu, která si vyžádá čas. Spekulace o diagnózách a prognózách považuji přinejmenším za velmi neetické. Zdraví každého člověka je citlivá a vážná věc. Jistě i vy jste se setkali ve svém okolí, mezi svými blízkými, s někým, kdo nečekaně onemocněl a, měli jste o něj přirozené obavy a přáli jste si, aby se brzy vyléčil. Věřte, že mám stejné pocity. 

Ze všeho nejvíc se přeji, aby se můj manžel uzdravil. Chci vás poprosit o trpělivost a potřebný čas, aby měl možnost nabrat sílu. Není jediným prezidentem, který v době výkonu své funkce onemocněl, a proto vás znovu prosím o toleranci,“ dodala.

„Budu vás informovat, jakmile bude znám další vývoj. A prosím, abyste mému manželovi dopřáli klid. A velmi prosím ty z vás, kteří máte pana prezidenta rádi, abyste na něj mysleli,“ uzavřela Zemanová s poděkováním. Tím tiskový brífink skončil.

„Pokud mají Zemanovi spolupracovníci žaludek na to, schovávat se zbaběle za příbuzné nemocného prezidenta, jejich věc. Na jejich povinnosti informovat veřejnost to nic nemění,“ poznamenal následně k dnešní tiskové konferenci Pražského hradu novinář Jan Moláček.

Pokud mají Zemanovi spolupracovníci žaludek na to, schovávat se zbaběle za příbuzné nemocného prezidenta, jejich věc. Na jejich povinnosti informovat veřejnost to nic nemění.

— Jan Moláček ???????? (@janmolacek) October 14, 2021

„Co to proboha je???“ ozval se pak někdejší zpravodaj České televize Tomáš Etzler v průběhu sledování tiskové konference.

Co to proboha je???

— Tomas Etzler (@tvtomas) October 14, 2021

„Jak dlouho chce Senát ještě čekat? Týden? Dva? Do příštího roku? Tohle je hradní puč gaunerů bez prověrky a jejich užitečných idiotů v přímém přenosu a Senát od pondělka čeká se založenýma rukama na odpověď, kterou pravděpodobně nikdy nedostane. Je čas jednat. Už teď je pozdě,“ napsal následně na Twitter po zhlédnutí tiskové konference, a vyzval tak Senát k tomu, aby konal – ten má pravomoc odebrat prezidentovi jeho pravomoci.

Jak dlouho chce @SenatCZ ještě čekat? Týden? Dva? Do příštího roku? Tohle je hradní puč gaunerů bez prověrky a jejich užitečných idiotů v přímém přenosu a Senát od pondělka čeká se založenýma rukama na odpověď, kterou pravděpodobně nikdy nedostane. Je čas jednat. Už teď je pozdě.

— Tomas Etzler (@tvtomas) October 14, 2021

Velmi zostra se pak do Kanceláře prezidenta republiky obul politolog Miloš Gregor. „Tak se hradní sebranku rozhodla krýt i Ivana Zemanová. OK, když už ani ona není ochotná dát těmto lumpům políček, je opravdu načase přenést pravomoci Zemana na jiné ústavní činitele. Minimálně do doby, než lékařské autority potvrdí, že je Zeman (opět) schopen vykonávat úřad,“ zmínil Gregor.

Tak se hradní sebranku rozhodla krýt i Ivana Zemanová. OK, když už ani ona není ochotná dát těmto lumpům políček, je opravdu na čase přenést pravomoci Zemana na jiné ústavní činitele. Minimálně do doby, než lékařské autority potvrdí, že je Zeman (opět) schopen vykonávat úřad. https://t.co/NoHvx3cmFY

— Miloš Gregor (@anselmoCZ) October 14, 2021

„Aranžmá TK paní Zemanové dominovala písmena TGM. M. Zeman se po celou svou politickou kariéru zaštiťuje odkazem prezidenta Masaryka (a někteří mu to věří). Kdyby se alespoň v těchto dnech, které pro něj jistě nejsou příjemné a lehké, chtěl zachovat jako TGM, učinil by toto,“ sdílel pak analytik Michael Romancov abdikační prohlášení Tomáše Garrigua Masaryka.

Tak se hradní sebranku rozhodla krýt i Ivana Zemanová. OK, když už ani ona není ochotná dát těmto lumpům políček, je opravdu na čase přenést pravomoci Zemana na jiné ústavní činitele. Minimálně do doby, než lékařské autority potvrdí, že je Zeman (opět) schopen vykonávat úřad. https://t.co/NoHvx3cmFY

— Miloš Gregor (@anselmoCZ) October 14, 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…