Takto umělec Jan Kraus vychválil do nebes Andreje Babiše

14.04.2014 11:08

Jako kunu v kurníku. I takhle mohou politici vidět svého soka z hnutí ANO Andreje Babiše. Ten však vede žebříček oblíbenosti mezi českými zákonodárci. Podle umělce Jana Krause za to zčásti může jeho vyjadřování. Babišova přímočará „českoslovenština” je prý typickým znakem, který by se neměl měnit.

Takto umělec Jan Kraus vychválil do nebes Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Kdo by měl odstoupit z vlády?

4%
31%
34%
7%
1%
hlasovalo: 31101 lidí

Babišova „českoslovenština” je sice jeho typickým znakem, ale záleží jen na něm, stane-li se symbolem a znakem sympatií, či naopak. „Jako Havlovo mručivé ráčkování nebo Klausovo vytáčivé kvílení. V obojím případě pak takový znak akcentuje svůj symbol v daném směru,“ píše Kraus.

Umělec poté připomíná osobnosti, jejichž výslovnost byla špatná, přesto se stali doslova miláčky publika. Babiš navíc podle Krause mluví jasně, přímočaře a srozumitelně z hlediska obsahu, což je klíčový efekt pro občana.

„Na rozdíl od řady jiných, kteří zvoní spisovnými frázemi, nebo případně ještě hůř: Jsou zcela ponořeni do politického ptydepe, kterému chvílemi možná nerozumí ani sami,“ píše Kraus s tím, že politici často zápasí s pokusem působit na veřejnost inteligentně, což se většinou stejně nedaří. Babiš oproti nim prý působí otevřeně, neskrývaně, někdy i zábavně.

Babiš má navíc svoji dosavadní důvěryhodnost i přes masáž o střetu zájmů. Podle Krause mu letité působení v byznysu dává dobrý předpoklad pro racionální řízení v rámci ministerského provozu. „Na rozdíl od těch, co nikdy nic neřídili. Jak také něco řídit, když jste buď nikdy nebyli v práci, nebo jste dělali placeného šéfa místní politické klubovny,“ tvrdí.

Babiš podle Krause zjevně znechucuje řadu politiků na obou stranách politického spektra. Jako kuna v kurníku, tvrdí. „Současně je Babiš výsměchem všem teoriím o mediálním vystupování, působení a jeho dopadu na veřejnost,“ dodává bavič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…