Taky soudružku Maláčovou „milujete“? ptají se Soukromníci

05.09.2020 20:38

Členové Strany soukromníků ČR mají za to, že se vláda ANO a ČSSD ohání tím, jak pomáhá lidem v koronakrizi, ale ve skutečnosti kabinet především neefektivně rozhazuje miliardy. A když se ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové (ČSSD) novináři zeptají, kde se na to vezme, odbude je. A nakonec přišla s klasickým socialistickým nápadem, za který nezbývá, než paní ministryni „milovat“, hodnotí situaci Soukromníci s nádechem ironie.

Taky soudružku Maláčovou „milujete“? ptají se Soukromníci
Foto: Archiv PL
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Česká ekonomika se ocitla v hlubokých problémech. Jde o ekonomické problémy tak velké, že to moderní Česko ještě nezažilo. Členové Strany soukromníků ČR upozorňují, že koaliční vláda ANO a ČSSD se snaží tyto problémy řešit tím, že uplácí část voličů. A když dojde na otázku, z čeho se to zaplatí, označí tuto diskusi ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) za „plytkou“ a nadbytečnou.

Soukromníci v této souvislosti připomněli, že Maláčová celou diskusi chce vyřešit klasicky po socialisticku, to jest navrhuje zvýšení daní. Bankám, firmám a lidem, kteří podle představ ČSSD vydělávají víc než tzv. obyčejní lidé.

Obrovskou díru v rozpočtu a nekoncepční úplatky části voličského spektra však musíme uhradit a socialisté nepřekvapivě navrhují zvyšování daní. Pět procent sdružené daňové kvóty je hodně a den daňové svobody se nám velmi pravděpodobně přehoupne přes polovinu roku. Taky soudružku Maláčovou ‚milujete‘?“ zeptali se s nádechem ironie Soukromníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …