Taxikáři budou dnes znovu protestovat proti službám typu Uber

01.03.2018 7:54

Taxikáři se dnes znovu sjedou na pražský Strahov, aby protestovali proti službám typu Uber či Taxify. Taxikáři požadují po státu, aby po alternativních přepravcích vymáhal dodržování zákona o taxislužbě. Zda vyjedou na protestní jízdu městem, rozhodnou až na místě, píše ČTK.

Taxikáři budou dnes znovu protestovat proti službám typu Uber
Foto: Hans Štembera
Popisek: Taxi, ilustrační foto

Taxikáři letos v únoru uspořádali už čtyři protesty, při kterých blokovali dopravu v hlavním městě.

Alternativní přepravci jsou podle taxikářů nekalou konkurencí. Řidiči služeb typu Uber podle nich nedodržují zákon, protože nemají například taxametr ani označené vozidlo. Ministr dopravy v demisi Daniel Ťok (za ANO) chce situaci řešit širší novelou zákona o taxislužbě, její příprava a schvalování má trvat zhruba rok. Podle taxikářů ale není vládou chystaná novela potřeba a stačilo by, aby stát vymáhal dodržování zákona.

S cílem poukázat na nerovné podmínky uspořádali taxikáři v únoru čtyři pomalé jízdy Prahou, kterými blokovali dopravu. Nejdříve kroužili po magistrále, poté taxikáři zvolili méně prostupné komunikace na vltavském nábřeží, což vedlo k větším dopravním komplikacím. Naposledy blokovali provoz v pondělí. Nejprve vyrazili do Lazarské ulice a následně na magistrálu, kde fingovali poruchy vozů. Na několik desítek minut tak v centru zablokovali automobilovou i tramvajovou dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…