Taxikáři se opět sejdou, aby protestovali proti službám typu Uber

26.02.2018 7:15

Část taxikářů se dnes shromáždí v Praze na Strahově, aby opět protestovali proti službám typu Uber. Nelíbí se jim postup vlády, která chce problém taxislužby řešit novelou zákona. Taxikáři požadují konec tzv. alternativní taxislužby. Zda podniknou protestní jízdu do centra metropole, zatím není jasné. Taxikáři uspořádali v minulých týdnech protesty, při kterých blokovali dopravu v Praze.

Taxikáři se opět sejdou, aby protestovali proti službám typu Uber
Foto: Hans Štembera
Popisek: Taxi, ilustrační foto

Kolik taxikářů se na Strahov sjede, není jasné. Dělí se totiž na několik skupin. Dnešní protest svolalo Sdružení českých taxikářů, které spolupořádalo protesty i v uplynulých týdnech.

Firmy Uber a Taxify podle nespokojených řidičů taxi ignorují výzvu premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), aby legalizovaly svou činnost. Ministr dopravy v demisi Daniel Ťok (za ANO) chce širší novelu zákona o taxislužbě, která vyřeší situaci kolem služeb typu Uber. Původně plánoval rychlá restriktivní opatření. Příprava a schvalování novely budou trvat asi rok.

S cílem poukázat na nerovné podmínky uspořádali taxikáři v únoru tři pomalé jízdy Prahou, kterými blokovali dopravu. Nejdříve kroužili po magistrále, poté taxikáři zvolili méně prostupné komunikace na vltavském nábřeží, což vedlo k větším dopravním komplikacím.

 

reklama

autor: čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …