Technoparty? Teď? Tady si někdo dělá ze státu „p*del“. Kotrba má návrh, co s účastníky provést

25.07.2020 16:20

Koronavirus nekoroavirus, na Benešovsku se pořádá technoparty, na kterou dorazilo přes dva tisíce lidí. Akce se koná na soukromém pozemku a podle ČTK se tak děje se souhlasem majitele. Na akci dohlížejí policisté, ale také krajští hygienici. Podle publicisty Štěpána Kotrby si někdo dělá z nařízení státu „prdel“.

Technoparty? Teď? Tady si někdo dělá ze státu „p*del“. Kotrba má návrh, co s účastníky provést
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Technoparty Krásno, 2015

V České republice nadále roste počet lidí, které postihla nemoc covid-19. Jedno z ohnisek je v Moravskoslezském kraji, další na Jihlavsku a v Praze. Na Benešovsku se přesto sešly na dva tisíce lidí na technoparty a hygienici dohlíží na to, aby lidé dodržovali všechna momentálně platná protikoronavirová opatření.

Publicista Štěpán Kotrba má přesto za to, že si tu kdosi z českého státu tropí žerty. Možná i proto, že v roce 2005 jako novinář sledoval podobnou akci – CzechTek, kterou nechal policií rozehnat expremiér Jiří Paroubek, přišel Kotrba s poněkud svérázným návrhem.

„Ministr zdravotnictví (Adam) Vojtěch i ministr vnitra (Jan) Hamáček by se měli nad sebou zamyslet.... Tady si někdo dělá z nařízení státu o koronaviru prdel a provokuje. Nicméně... Czechtek 2005 varuje i dnes. Ale... Co takhle je na konci víkendu oplotit a udělat z toho internační karanténní tábor?“ nabídl svérázné řešení.

Štěpán Kotrba promluvil o technoparty

Současná nařízení však venkovní akci typu technoparty nezakazují. Stanoví jen, že se akcí může na jednom místě zúčastnit maximálně tisíc osob. Pokud budou od sebe dostatečně daleko, pak se takové akce může účastnit až pět tisíc lidí stojících v pěti různých sektorech.

Místo monitoruje také vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Do současné chvíle policisté nemuseli řešit vážnější narušení veřejného pořádku,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Nováková.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…