Teď ho nechte, je s námi. Černochová chválí Zemana

21.09.2022 16:00 | Ze sítí

Na skutečnost, že ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil částečnou mobilizaci, reagovala hlava státu Miloš Zeman. Podle jeho slov by bylo adekvátní reakcí zvýšení pomoci Ukrajině. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) následně požádala, aby komentující nepsali zlé komentáře vůči prezidentovi, právník Ondřej Šimíček následně však připomněl, že Zeman byl v minulosti spojencem Kremlu.

Teď ho nechte, je s námi. Černochová chválí Zemana
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí
Hradní mluvčí Jiří Ovčáček sdílel na svém twitterovém profilu krátké prohlášení prezidenta republiky Miloše Zemana k dnešnímu projevu ruského prezidenta Vladimira Putina, ve kterém vyhlásil částečnou mobilizaci. „Ruská mobilizace je zřejmě důsledkem ukrajinských vojenských úspěchů z poslední doby. Adekvátní reakcí by bylo zvýšení pomoci Ukrajině, ale to nejenom ve vojenské oblasti,“ píše se.

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) následně přispěchala s prosbou. „Opravdu MOC všechny prosím, nechme stranou zlé komentáře, teď jde o hodně. Jako ministryně obrany ČR jsem ráda, že prezident stojí – od prvního dne války – na stejné straně jako já. A že můžu – s dobrým pocitem – vrchnímu veliteli ozbrojených sil sdělit, že ráda provedu!“ napsala.

„Kristus nás učil odpouštět, ale nezapomínat. Miloš Zeman byl ten, kdo léta působil jako spojenec Kremlu v Evropě. Nezapomínejme na to. Na druhou stranu od napadení Ukrajiny stepními barbary stojí bůhvíproč na správné straně dějin. Je dobré odpustit, aspoň pro sebe,“ dodal však Ondřej Šimíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…