Tejc nebude znovu kandidovat do čela poslanců ČSSD

10.11.2013 11:19

Jeroným Tejc nebude znovu kandidovat na předsedu poslaneckého klubu ČSSD. Oznámil to na jednání Ústředního výkonného výboru strany v pražském hotelu Olšanka.

Tejc nebude znovu kandidovat do čela poslanců ČSSD
Foto: Petr Kupka
Popisek: Jeroným Tejc a Bohuslav Sobotka

Tejc vedl klub již v minulém volebním období a zvolen by i po letošních volbách. Hlasovalo pro něj celkem 30 poslanců. Pak však byly zveřejněny podrobnosti o lánské schůzce, které jej přinutily z funkce odstoupit.

"Považoval bych to za určitý trik, který určitě nepatří k tomu, co vyznávám," řekl České televizi. Učinil tak po svém projevu před ÚVV, který byl podle ČT velmi umírněný a delegáti jej kvitovali příznivě.

Tejc se účastnil utajené schůzky u prezidenta republiky, která předcházela výzvě k odstoupení předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. Proto je nazývána „Lánský puč“. Účastníci schůzku několik dní popírali.

Nového předsedu si klub ČSSD zvolí 19. listopadu. Kandidovat již dříve odmítl Jiří Hamáček, který po volbách kandidoval na předsedu proti Tejcovi.    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…