Tejc sčítá škody: Nebudu ministrem vnitra, nebudu možná ani šéf poslanců

01.11.2013 8:19

Šéf poslanců ČSSD Jeroným Tejc, jenž také lhal o schůzce v Lánech, si nyní nedovede představit vést Ministerstvo vnitra. Nabídku na šéfa resortu by totiž asi nepřijal. Mezi premiérem a ministrem vnitra totiž má být absolutní důvěra. Tejc si rovněž není jistý ani svou dosavadní funkcí předsedy klubu. Přiznal to v rozhovoru pro server Lidovky.cz.

Tejc sčítá škody: Nebudu ministrem vnitra, nebudu možná ani šéf poslanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

Podle Jeronýma Tejce bylo obrovskou chybou to, že se Michal Hašek (ČSSD) vyjádřil tak, že schůzka v Lánech nebyla. Na rozdíl od něj Tejc totiž ponechával schůzku bez komentáře. „Jeho pověst je otřesena, myslím, že si to uvědomuje. Každý za své chyby platíme. Budu platit já i Michal Hašek,“ míní Tejc s tím, že si nemyslí, že by to znamenalo, že něco ukradli, zpronevěřili, nebo se nechali zkorumpovat.

Že by Tejc po incidentu v případě sestavení vlády měl šanci stát se ministrem vnitra, si ale nedovede představit. „Mezi premiérem a ministrem vnitra má být absolutní důvěra. A pokud by mě pan předseda nepřesvědčoval, což nepředpokládám, ani mě neurazí, pokud ta nabídka nepřijde,“ říká pro Lidovky.cz Tejc.

Tejc cítí velkou část viny

Šéf poslanců ČSSD uvidí, jak bude vztah mezi ním a Bohuslavem Sobotkou fungovat. „Snažil jsem se v posledních dnech učinit krok k Bohuslavovi Sobotkovi, protože vnímám, že velká část viny je na mně,“ říká. Dříve podle něj byla spolupráce bezproblémová, věří tak, že může být zase možná a ku prospěchu strany. „Dokážu být loajální vůči ČSSD. A mohu přinést jednotu v poslaneckém klubu,“ prohlašuje Tejc.

Zároveň si však netroufá odhadovat, zda vůbec ještě za měsíc bude předsedou klubu. „Byl bych jím rád. A dělal bych vše pro to, aby byl klub jednotný. Dovedu se dohodnout i s těmi, kteří mě nemusí,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …