Telička se ptal na Babiše v EU. Zde je výsledek

06.06.2019 6:47

Předseda vlády Andrej Babiš tvrdí, že předběžná zpráva auditorů EU, která tvrdí, že politik zůstává ve střetu zájmů, protože si stále uchovává vliv na svůj Agrofert, je plná chyb a je útokem na Českou republiku. Před kamerami České televize dal také najevo, že se o tom chce bavit s končícím předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem. Zdá se však, že se svou žádostí o rozhovor tvrdě narazí.

Telička se ptal na Babiše v EU. Zde je výsledek
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

V Česku se od pátku mluví o předběžné auditní zprávě Evropské komise, podle které je premiér Andrej Babiš dál ve střetu zájmů.

„My máme Evropskou radu 21. června a já se určitě zeptám pana Junckera, že jak je možné, že má tak nekompetentní auditoři,“ řekl Babiš před kamerami ČT a nakládal přitom s českým jazykem způsobem sobě často vlastním, „protože jejich chování bylo skandální“, vyjádřil svůj názor. Z Bruselu už přišla odpověď, že auditoři jednají jako profesionálové, kteří mají na zřeteli v prvé řadě zájmy všech daňových poplatníků EU, i těch českých.

Končící místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička (Hlas) na sociální síti Twitter prozradil, že v Bruselu se na Babiše zlobí a mají za to, že svými útoky na EU překročil všechny meze.

„V reakci na hlášku @AndrejBabis , ze bude o auditu chtít jednat s Junckerem mi bylo dnes v Bruselu řečeno, ze není chuť se s premiérem bavit o ničem,natož o šetření jeho kauz.Udiv nad jeho nekompetentnosti,jaké komentáře činí.Pry překročil všechny hranice,“ napsal Telička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…