Temné spiknutí? Babiš a Prymula prý hájí úplně jiné zájmy

01.04.2020 20:03

Odehrává se v rámci „války proti koronaviru“, vyhlášené Andrejem Babišem, ve skutečnosti temné spiknutí s cílem přiživit se na neštěstí národa? V rozpětí několika hodin se objevily spekulace o postranních úmyslech obou nejdůležitějších osob této války – premiéra Andreje Babiše a hlavního mozku vládních opatření Romana Prymuly.

Temné spiknutí? Babiš a Prymula prý hájí úplně jiné zájmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek pro zdravotní péči Roman Prymula s Andrejem Babišem

Anketa

Vláda dá živnostníkům příspěvek 25 000 Kč. Je to moc, nebo málo?

63%
17%
20%
hlasovalo: 20296 lidí
Právník Ondřej Závodský, někdejší náměstek Andreje Babiše na Ministerstvu financí, představil na Facebooku v nadsázce svůj podnikatelský záměr. Hodlá založit investiční fond postavený na výnosech ze stupidních rozhodnutí české vlády ve válce proti koronaviru. Proto jej nazval Corona Stupid Government Capital.

„Jeho profilovou činností bude těžit z podstaty vládní politiky destabilizace finančního trhu pozastavením splatnosti úvěrů u bankovních domů,“ představil svůj záměr. Očekává, že vkládat do něj prostředky budou lidé, kteří by mohli splácet své úvěry u bank, ale po rozhodnutí vlády o pozastavení splatnosti úvěrů to nebudou muset dělat.

Očekává (a ve svém fondu hodlá využít) pokles ceny akcií bank a naopak nárůst popularity poskytovatelů nebankovních půjček. Dále hodlá sázet na růst akcií společností vyrábějících základní životní potřeby, pokud v tomto ranku ještě zůstane někdo jiný, než je Agrofert.

Celkově očekává velkou destabilizaci ekonomiky a ještě větší výnosy těch, kteří na ní vydělají.

Návrhy vlády v oblasti „pomoci hospodářství“ jsou podle Závodského natolik nesmyslné, že jejich autor nečetl ani „příručku pro mentálně retardované investory“. Druhou možností pak je, že to byl záměr, aby se na destabilizované situaci napakoval holding, který v jiných oblastech uvadá.

Podle jiných to není jen Andrej Babiš, kdo z prekérní situace země v epidemii chce vytěžit profit. Komentátor Tomáš Vyoral upozornil na osobní zájmy Romana Prymuly, náměstka ministra zdravotnictví a hlavní mozek českých opatření proti koronaviru.

Právě Prymula je dnes hlavou týmu chystajícího „inteligentní karanténu“, Vyoral jej proto nazývá „šmírákem“. Podstata systému totiž bude ve sledování lidského pohybu prostřednictvím dat z mobilních telefonů a platebních karet.

Vyoral také upozornil, že Prymula je členem mnoha mezinárodních organizací, zaměřujících se na očkování. Proto je podle něj velmi zajímavé, že jako konečné řešení problémů s koronavirem právě tento člověk označuje očkování, až se najde lék.

Kombinace sledování veřejnosti a byznysu s očkováním podle Vyorala není tou nejlepší kvalifikací pro člověka, který je hlavním mozkem opatření české vlády. Prymula, který v armádě dosáhl hodnosti plukovníka, je podle něj „lampasák napojený na globál“, navíc podle všeho inteligentnější než další bývalý důstojník Československé lidové armády, který se nyní vzhlíží v západních nadnárodních institucích, generál Petr Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…