Ten člověk je svině, rozjel se prezident na Barrandově kvůli fámě o rakovině. A šílený, pomstychtivý Kalousek…

09.11.2017 22:09

V pořadu TÝDEN s prezidentem Jaromíra Soukupa na TV Barrandov se Zeman vyjádřil nejen k šíření lží o svém zdravotním stavu, ale také k pomalému drolení nevůle politických stran jít do vlády s ANO nebo k počtu podpisů, které udělují senátoři na přihlášky prezidentských kandidátů.

Ten člověk je svině, rozjel se prezident na Barrandově kvůli fámě o rakovině. A šílený, pomstychtivý Kalousek…
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Anketa

Má Zeman šanci vyhrát už v 1. kole?

90%
10%
hlasovalo: 19280 lidí

V posledních několika dnech je hlavním tématem prezidentské předvolební kampaně zdraví Miloše Zemana, podle kterého se kampaň stává stále špinavější. „Taková špinavost je dost zvláštní, protože lidé slabších povah, kteří by mě opravdu jinak volili, budou lží o mém zdravotním stavu jistě ovlivnění.“ Řeči o tom, že má Miloš Zeman rakovinu, rozvířil brněnský politik Bartík. „Ten člověk je svině, to se nedělá,“ nebral si servítky Zeman.

Lékaři Miloše Zemana přitom vydali i prohlášení, že Bartík lže. „Budu vyžadovat omluvu, ale také pět milionů korun. Pokud to vysoudím, dám to do volebního fondu a zbylé prostředky dám na charitativní účely a Bartík nakonec prospěje dobré věci.“

Jak je známo, do prezidentské volby se na poslední chvíli přihlásil i bývalý předseda vlády Mirek Topolánek, který je velmi kontroverzní postavou politiky. Zeman jeho kandidaturu však komentovat nechtěl, nakonec ale konstatoval, že před několika dny nastoupil do vězení Marek Dalík, což mluví za vše. „Každá volba je takový lidový soud, snad neskončí upálením,“ dodal.

U kandidátů je také zajímavé to, že v posledních dnech se velmi řeší ustanovení zákona, které říká, že prezidentský kandidát musí doložit svou kandidaturu buď padesáti tisíci podpisů občanů, nebo dvaceti poslanců, nebo deseti senátorů. Někteří poslanci a senátoři podpořili více kandidátů a podepsali více kandidatur. „Já odmítám možnost, aby poslanci nebo senátoři toto mohli nominovat, je to pak nerovnost mezi občany. Senátoři ani poslanci nejsou nadlidé a je třeba odstranit v přímé volbě prezidenta takové nesmyslné ustanovení,“ řekl prezident s tím, že kdo nedokáže sehnat padesát tisíc podpisů, je v očích občanů diskvalifikován.

Před několika lety si čeští miliardáři začali kupovat média. Tvrdili, že je to především kvůli dobrému kšeftu, nikoli vlivu. Doba ja ale taková, že ti samí miliardáři si teď kupují politiky. Jedná se například o Babiše, který je politikem sám, dále Křetínský, který si koupil Topolánka, a Dospiva zase Dolejška. Podle Zemana to ale nebyla tak lež jako vývoj názoru. „Také jsem si to uvědomil a je tu ještě jeden, který si koupil pana Kulhánka, pan Sehnal. Mě si nikdo nekoupil a miliardář nejsem, dívám se na to s nadhledem. Ale trvám si na tom, že koupená loutka nemá kandidovat na prezidenta,“ zdůraznil.

Miloš Zeman nechce po Babišovi doložení většinové podpory parlamentu před tím, než ho jmenuje předsedou vlády. Hovořilo se o různých koncepcích, například že vláda nebude mít všechny exekutivní pravomoci. Piráti se k tomu vyjádřili tak, že pokud se tak stane, obrátí se na Ústavní soud. „Piráti si dodatečně nastudují snad, chtějí v žalobě vyjádřit, že prezident je povinen, pokud neuspěje třetí pokus o jmenování premiéra, aby se rozpustila sněmovna a do šedesáti dnů se vypsaly předčasné volby. Ústava říká, že prezident může rozpustit sněmovnu, nikoli musí,“ řekl Zeman a dodal, že vláda bez důvěry může vládnout celé své funkční období.

Sestavování vlády vypadá už delší dobu téměř beznadějně, přesto Zeman tvrdí, že až tak beznadějné nejspíše nebude. „Můj názor, který se opírá o veřejná prohlášení představitelů politických stran, je, že nevůle jít do vlády s Babišem se drolí a klubko se rozplétá,“ míní Zeman s tím, že například Vojtěch Filip z KSČM se vyjádřil, že je ochoten za určitých podmínek tolerovat Babišovu menšinovou vládu. „Zaregistroval jsem u předsedy Pirátů Ivana Bartoše, že si myslí, že při druhém pokusu bude vláda sestavena,“ dodal Miloš Zeman s tím, že jsme teprve na začátku a počet politických stran s vůlí sestavit vládu bude narůstat.

O současné vládě ale už nebyla dlouho nikde ani zmínka. Podle slov Zemana je vláda ve stavu potenciální demise, která teprve přijde. Až budou zvolené orgány Poslanecké sněmovny a až se podaří zabránit Kalouskovi nevolit tyto orgány, což by znamenalo i problém se státním rozpočtem a schvalováním zákona o státním rozpočtu. „Vážím si toho, že všechny ostatní parlamentní subjekty tento šílený nápad pomstychtivého pana Kalouska odmítly,“ uzavřel s tím, že až se Kalousek vymluví, tak se sněmovna vrátí do normálu.

Dále hodnotil prezident také zprávu OSN, která přišla do Česka minulý týden. OSN nás totiž kritizuje za pomalou integraci Romů do společnosti. „Nemá cenu, aby existovala pozitivní diskriminace Romů, to je pořád diskriminace. Ke všem máme přistupovat stejně. Nepřizpůsobiví jsou lidé, kteří odmítají nabízenou práci, a můžou to být jak bílí, tak Romové,“ uzavřel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dah

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…