Tento pán prý možná bude řídit správu všech silnic. Je spojen s problémovými stavbami

05.12.2014 11:27

Kuloáry, krátce po čtvrtečním uvedení do funkce nového ministra dopravy Dana Ťoka, putuje další informace týkající se klíčových personálních postů. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic se má stát Jan Kroupa. Ten by měl být podle oficiálně však nepotvrzených zpráv, jmenován v nejbližších dnech.

Tento pán prý možná bude řídit správu všech silnic. Je spojen s problémovými stavbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Pikantní na tom všem  je, že jde o ředitele, který předtím působil jako šéf Závodu ŘSD Praha a zároveň byla v jeho kompetenci správa stavba dálnice D8, u které byl hlavním garantem a také vyfasoval i stavbu dálnice D1 v úsecích 5, 8, 14 a 21. V praxi to znamená, že podepisoval všechny dohody o vícepracích, v jeho řešení byly i sesuvy, ke kterým u toho docházelo, nepřesné práce. Jelikož se právě tyto vícepráce měly reklamovat s vadami na projektu, může vzniknout podezření, zda nový šéf ŘSD, stane-li se jím opravdu právě Jan Kroupa, nebude ve střetu zájmů.

Dotaz vznesla naše redakce i na tiskové oddělení ŘSD. Tam však zprávy o tom, že by bylo již jasné, jaké jméno bude na jmenovce generálního ředitele, zatím prý nejsou. "Samozřejmě, že jména a domněnky občas zaznamenáváme, ale vzhledem k tomu, že vše je plně v kompetenci nového pana ministra dopravy, očekává se spíš, že se jméno generálního ředitele dozvíme do vánočních svátků. V tuto chvíli lze vše považovat jen za pouhé spekulace. Více by snad mohli vědět jedině na tiskovém oddělení ministerstva," sdělil ParlamentnímListům.cz Jan Rýdl.

Ovšem i na tiskovém oddělení ministerstva dopravy panují prý v tomto směru otazníky. "Je to čistě v kompetenci pana ministra, o žádném konkrétním jménu jsme informováni nebyli," uvedl mluvčí Tomáš Neřold.

V současné době funkci pověřené generální ředitelky ředitelství silnic a dálnic  zastává Soňa Křítková.


 

  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…