Tento text od amerického konzervativce se lidskoprávním aktivistům líbit nebude. Homosexualita je prý...

01.07.2015 13:51

Americký konzervativní komentátor Patrick J. Buchanan kritizuje rozhodnutí amerického Nejvyššího soudu, podle kterého mohou homosexuální páry uzavírat manželství ve všech amerických státech. Doposud mohly jednotlivé státy o této záležitosti rozhodovat samostatně.

Tento text od amerického konzervativce se lidskoprávním aktivistům líbit nebude. Homosexualita je prý...
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

Buchanan je přesvědčen, že podobné rozhodnutí má své kořeny v marxismu. Tvrdí, že důsledky této levicové ideologie jsou ve Spojených státech viditelné na každém kroku. „Z veřejného života i vzdělávacích institucí se vytrácí víra. Stejně tak se vytrácí starobylý mravní řád a je s nadšením přijímáno to, co by ve starých časech bylo považováno za destruktivní a dekadentní,“ míní Buchanan, který připomíná, že až do roku 1970 byla homosexualita považována za duševní poruchu a jakékoli homosexuální akce byly brány za perverzní a nezákonné.

Podobné to bylo také s potraty, jež byly až do začátku 70. let považovány za něco hanebného a hříšného. Denně se dozvídáme, jak se Amerika údajně posunula dopředu, když změnila své myšlení týkající se homosexuality a potratů. Ano, myšlení, přesvědčení, průzkumy veřejného mínění a zákony se změnit mohou. Může se však změnit morálka a pravda? Bylo snad desatero přikázání a přirozené zákony křesťanské tradice dobré jen pro staré zašlé časy a pro současnost se již nehodí?“ táže se americký konzervativec.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Buchanan také připomíná, že před třiceti lety byl odsouzen jeden publicista za to, že napsal, že homosexuálové vyhlásili válku lidské přirozenosti. „Tehdy se počítaly oběti AIDS ve stovkách, nyní je to po celém světě v milionech. K tomu přičtěme pandemii pohlavně přenosných chorob mezi mladými Američany, kteří se v 60. letech přidali k sexuální revoluci. Skutečně by měl onen tolik oslavovaný společenský pokrok vypadat takto? Když se podíváme do historie, tak homosexuální svazky vítali v pozdní říši římské a v období výmarského Německa,“ upozorňuje Buchanan.

Je celkem jasné, kam nás přivedla sexuální revoluce, rozdávání kondomů a podpůrné sociální programy. V celostátním měřítku se narodí 40 % dětí mimo manželský svazek, mezi hispánskými Američany je to 50 % a mezi afroameričany dokonce 72 %. Nevidí snad někdo spojitost mezi tolika chlapci bez otce, kteří užívají drogy a nárůstem počtu vězňů v posledních dekádách minulého století? Úmrtnost mezi bílými Američany nyní převyšuje počet narozených. Několik desítek let to platí i pro Evropu, kde je původní populace vzhledem k masivní migraci ze třetího světa stále zmenšuje,“ píše Buchanan.

Martin Luther King kdysi řekl, že poslední slovo bude mít Bůh. Ano, ve světě, který přijde, to bude platit určitě. Dokonce i svět, jehož civilizace zavrhla Boha, víru a morálku a přijala to, co bylo dříve znakem dekadence, přežije. Náš utopistický prezident Obama nás možná nyní vidí jako ještě jednotnější. Přesto je to tak, že Spojené státy nebyly nikdy v historii více rozdělené. V oblasti politiky náboženství i morálky. Už nevěříme na dobro a zlo, správné věci a špatné věci. Jsme tedy ještě stále jedním nedělitelným národem pod Bohem?“ uzavírá Buchanan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…