Těžká nálož Sobotkovi z jeho vlastní strany: S nikým to nekonzultoval, co ta doména, co ten Dienstbierův muž. Jakou má odbornost!

03.03.2017 16:41

Na počínání premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) si opakovaně stěžuje předseda místní organizace z Týna nad Vltavou David Slepička. „Ukončeme privatizaci ČSSD Sobotkou,“ vyzývá.

Těžká nálož Sobotkovi z jeho vlastní strany: S nikým to nekonzultoval, co ta doména, co ten Dienstbierův muž. Jakou má odbornost!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V poslední dnech jsou členové ČSSD podle Slepičky svědky naprosto bezprecedentního počínání předsedy Sobotky. „Byť pro jeho snahu udělat cokoliv pro záchranu vlastní politické budoucnosti lze mít pochopení vzhledem k tomu, že nic jiného než politika jej v posledních dvaceti letech neživilo, ale jeho nynější kroky jsou naprosto v rozporu se samou podstatou ČSSD,“ dodal. Politiku ČSSD však podle jeho slov vždy utvářela členská základna.

„ČSSD není politickou firmou a není v majetku pana Sobotky. Jeho nápady či vize nejsou nápady ČSSD, dokud k nim neproběhne diskuse uvnitř strany a nedojde k jejich akceptaci demokraticky zvolenými zástupci členské základny,“ domnívá se Slepička a poukazuje na to, jak se straníci dozvídají vize Sobotky a „nikým nevolených poradců“ z médií. A předseda je pak prý vydává za plány demokratické strany. 

„Netuším, co je horší, zda popření demokratického principu ČSSD samotným předsedou, či naprosto chaotické výkřiky pana Sobotky. Jediným, čím jsem si jist, že ani jedno z toho naše voliče, ať ty stávající či potenciální, kladně oslovit nemůže a poškozuje to ČSSD,“ uvedl Slepička. 

Zmiňuje pak představovanou reformu daní lidí i firem. „Proč Sobotka a jeho tým představili takto zásadní záměr, aniž by proběhla jakákoliv diskuse uvnitř strany? Proč o ní nejednalo ani předsednictvo strany, natož ústřední výkonný výbor, a to přesto, že jejich zasedání proběhla 11. února 2017? Jak je možné, že ona doména  spravedlive-dane.cz byla registrována jen den poté a není ani v majetku ČSSD? Jakou nese zodpovědnost rádoby ekonomický expert strany Ing. Michal Pícl, který zjevně splňuje coby člen Dienstbierem řízené platformy Idealisté základní předpoklad pro člena Sobotkova týmu, ale o jeho odbornosti ve věci daňové problematiky lze minimálně pochybovat, a to už jen proto, že dosud zastával ve straně, coby její člen od roku 2014!, pozici předsedy odborné komise pro evropské záležitosti a fondy EU při ÚVV ČSSD. To má být důkaz pro onu zodpovědnou přípravu?“ ptá se Slepička. A vadí mu i bezprecedentní počin Sobotky ohledně připuštění vládní spolupráce s KSČM.

„Kolik ještě se toho musí stát, aby předseda Sobotka vyhodnotil své počínání jako stranu poškozující? Jeho naprostá ztráta sebereflexe napovídá, že jedinou možnou variantou je zjevně nadcházející sjezd ČSSD. Jen delegáti ČSSD mohou rozhodnout o zastavení privatizace demokratické strany se 140letou tradicí a dvacetitisícovou členskou základnou jednou osobou, která již dávno nesplňuje základní kritérium pro členy naší strany. Ta totiž stojí na demokratech, nikoliv na neomezených vůdcích,“ uzavřel Slepička s odkazem na volební sjezd strany, který proběhne již za týden.

Rozhovor s Davidem Slepičkou najdete ZDE.

Slepička vyzýval Sobotku k rezignaci již v minulosti, například krátce po krajských volbách. Tehdy uvedl, že dle jeho názoru je třeba okamžité změny a sebereflexe. „Pokud nepřijde změna, a tou jistě není pan Sobotka, obáváme se, že Andrej Babiš ovládne zcela volby a sestaví ‚jednobarevnou‘ vládu. Pokud tato sebereflexe nepřichází odshora, musí tedy přijít odspodu,“ zmínil Slepička. Následně požádal o podporu všechny ostatní sociálnědemokratické organizace. 

  • Původní text ZDE

Celý příspěvek:

Ukončeme privatizaci ČSSD Sobotkou

V posledních dnech jsme coby členové České strany sociálně demokratické svědky naprosto bezprecedentního počínání našeho samotného předsedy Bohuslava Sobotky. Byť pro jeho snahu udělat cokoliv pro záchranu vlastní politické budoucnosti lze mít pochopení vzhledem k tomu, že nic jiného než politika jej v posledních dvaceti letech neživilo, ale jeho nynější kroky jsou naprosto v rozporu se samou podstatou ČSSD. Politiku ČSSD vždy utvářela členská základna, schvalována byla delegáty zvolenými v demokratických volbách a to od úrovně místních organizací až po úroveň nejvyšší orgánu strany, kterým je sjezd. ČSSD není politickou firmou a není v majetku pana Sobotky. Jeho nápady či vize nejsou nápady ČSSD, dokud k nim neproběhne diskuse uvnitř strany a nedojde k jejich akceptaci demokraticky zvolenými zástupci členské základny.

A co se děje v posledních dnech – ve dnech, kdy do sjezdu ČSSD a vypršení dvouletého mandátu nejen Sobotky, ale také místopředsedů strany zbývají pouhé dva týdny? Z médií a sociálních sítí se na nás členy, ale také občany naší země doslova valí vize pana Sobotky a hrstky jím vybraných, nikým nevolených poradců, které sám předseda ČSSD vydává za plány demokratické strany. Netuším, co je horší, zda popření demokratického principu ČSSD samotným předsedou či naprosto chaotické výkřiky pana Sobotky. Jediným čím jsem si jist, že ani jedno z toho, naše voliče ať ty stávající či potenciální, kladně oslovit nemůže a poškozuje to ČSSD.

Kde se vzala ona od úterý představovaná reforma daní lidí i firem? Proč Sobotka a jeho tým představili takto zásadní záměr, aniž by proběhla jakákoliv diskuse uvnitř strany? Proč o ní nejednalo ani předsednictvo strany, natož ústřední výkonný výbor a to přesto, že jejich zasedání proběhla 11. února 2017? Jak je možné, že ona doména spravedlive-dane.cz byla registrována jen den poté a není ani v majetku ČSSD? Jakou nese zodpovědnost rádoby ekonomický expert strany Ing. Michal Pícl, který zjevně splňuje coby člen Dienstbierem řízené platformy Idealisté základní předpoklad pro člena Sobotkova týmu, ale o jeho odbornosti ve věci daňové problematiky lze minimálně pochybovat a to už jen proto, že dosud zastával ve straně coby její člen od roku 2014!, pozici předsedy odborné Komise pro evropské záležitosti a fondy EU při ÚVV ČSSD. To má být důkaz pro onu zodpovědnou přípravu?

Na tyto otázky zná odpověď pravděpodobně jen pan Sobotka a jeho marketingoví mágové, kteří jsou placeni z našich členských příspěvků, kteří možná ve snaze přebít další naprosto bezprecedentní počin předsedy Sobotky z minulého týdne, kdy připustil možnou vládní spolupráci s KSČM, aniž by proběhla uvnitř strany diskuse o stále! platném Bohumínském usnesení, narychlo vypustili další z bomb likvidujících ČSSD v očích občanů naší země, odborné veřejnosti a médií.

Kolik ještě se toho musí stát, aby předseda Sobotka vyhodnotil své počínání jako stranu poškozující? Jeho naprostá ztráta sebereflexe napovídá, že jedinou možnou variantou je zjevně nadcházející sjezd ČSSD. Jen delegáti ČSSD mohou rozhodnout o zastavení privatizace demokratické strany se 140letou tradicí a dvacetitisícovou členskou základnou jednou osobou, která již dávno nesplňuje základní kritérium pro členy naší strany. Ta totiž stojí na demokratech, nikoliv naneomezených vůdcích.

David Slepička, předseda MO ČSSD Týn nad Vltavou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …