Těžké časy LGBT aktivisty Stupky: Už ani Pirát jej neuspokojí

23.09.2021 16:45

LGBT aktivista a někdejší stážista v Evropském parlamentu Kryštof Stupka kritizuje předsedu Pirátů Ivana Bartoše, který prohlásil, že má problém s muslimskou Evropou. „Tohle není vyjádření hodné progresivní strany,“ má jasno Stupka, který je prý již několik týdnů v Paříži a žádné problémy s muslimy tam nepozoruje.

Těžké časy LGBT aktivisty Stupky: Už ani Pirát jej neuspokojí
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: LGBT aktivista Kryštof Stupka

Bartoš v Rádiu Impuls prohlásil, že migrační krize změnila jeho dřívější názor na muslimské migranty v Evropě. Podle Bartoše je muslimská Evropa problém, protože se ukázalo například ve Francii, že pokud je těch lidí mnoho, představuje to problém pro integraci. „Vznikají no-go zóny. Nezavírejme před tím oči,“ řekl v Rádiu Impuls předseda Pirátů, kteří jsou často označováni jako „vítači migrantů“.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Jeho vyjádření se nelíbí LGBT aktivistovi Stupkovi, který prý ve Francii žádné problémy nepozoruje.

„Jsem v Paříži tři týdny a zatím jsem se necítil nebezpečně, a to i přestože bydlím na periferii města a dávám svou identitu víc najevo než v Praze, kde se potýkám s homofobií prakticky každý den,“ reagoval Stupka s tím, že Bartošovo vyjádření není hodné progresivní strany.

 

Kryštof Stupka se v posledních měsících stal jedním z nejvýraznějších LGBT radikálů. Naposledy na sebe upoutal pozornost, když chtěl trestat Petra Fialu za jeho slova, že má křesťanskou vizi rodiny a žádá progresivisty, aby mu tuto vizi tolerovali.

„Koalice Spolu se musí neprodleně omluvit za nechutný scapegoating gay a lesbických rodin a párů z úst jejich předsedy Petra Fialy. Psát, že nejsme přirození a že jsme proti vašemu poznání a víře, už je moc,“ horlil aktivista.
 
Nejvíc jej ale urazila Fialova žádost „tak to, prosím, respektujete“.
 
„Homofobie není názor, je to nenávistný postoj, který podněcuje diskriminaci a násilí vůči LGBTQI+ lidem,“ vzkazuje Stupka, pro kterého se tím Petr Fiala zařadil do řady vedle Babiše a Okamury.
A uzavřel to tím, že Fialovo básnění o ženách, které utvářejí hezčí svět, není ničím jiným než sexismem.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…