Tisíce Francouzů v ulicích kvůli masakru v Paříži. Policie a armáda v akci

07.01.2015 20:40

Tisíce lidí se dnes večer scházejí nejen v Paříži, ale i v dalších stovkách francouzských měst na pietních shromážděních, která mají uctít památku dvanácti obětí dnešního teroristického útoku na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo. V ulicích, ale i v kostelech a mešitách hlídkují policisté a vojáci. Zatím ale k protiislámským demonstracím nedochází.

Tisíce Francouzů v ulicích kvůli masakru v Paříži. Policie a armáda v akci
Foto: repro CNN, tan
Popisek: Nejméně 12 mrtvých zůstalo po útoku na satirický magazín Charlie Hebdo v Paříži

Podle něj je ale v Paříži atmosféra hodně rozbouřená. Na place de la République, kam byla svolána vzpomínková manifestace, je několik tisíc lidí s vlajkami. „Lidé zapalují svíčky, vzpomínají na mrtvé novináře a zároveň mají potřebu vyjádřit podporu svobodě slova, protože to je pro Francouze posvátná věc,“ uvedla francouzská zpravodajka serveru iDnes.cz.

Podle ní se demonstrace nekonají jenom na několika místech v Paříži, ale po celé Francii. „Těžko říct, co bude následovat, ale zatím protimuslimské demonstrace nejsou,“ uvedla s tím, že všechny důležité objekty jsou pod kontrolou policie a vojska. „Vojáci hlídkují také ve velkých obchodech, na dopravních uzlech, ale také v kostelech a mešitách,“ podotkla. Francouzská vláda se prý obává toho, aby lidé nezačali brát spravedlnost do svých rukou. Proto probíhá hlídkování i v kostelech a mešitách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…