Tlustý: Kde vzala dcera na hotel, je její věc

13.09.2010 11:23

Exposlanec a exministr financí za ODS Vlastimil Tlustý zřejmě snad ani nežije ve společné domácnosti se svou ženou a dcerou. Vypadá to totiž tak po jeho prohlášení na dotaz, čí je luxusní hotel v obci Svatý Tomáš, v chráněné oblasti na Šumavě u Lipna.

Tlustý: Kde vzala dcera na hotel, je její věc

Bývalá schwarzenberská lesovna, kterou kníže dával za odměnu, kdysi vyhořela. Před sedmi lety ji začala jistá firma renovovat a téměř od základů tehdy vyhořelé stavení zrekonstruovala. Dnes je z ní luxusní stylový hotel s 20 pokoji, který má hodnotu okolo 30 milionů korun.

Majitelkou 65% podílu má být dcera exministra a exposlance Vlastimila Tlustého. Zbytek pak je prý blízkého přítele Tlustého, lipenského podnikatele Vladimíra Šlégra, který se chlubí přátelstvím s Václavem Klausem a předloni se nechvalně proslavil, když se svým terénním BMW spadl do zamrzlého Lipenského jezera.

Sám Tlustý tvrdí, že on nemá s vlastnictvím hotelu nic společného, a že se o podnikání své dcery nezajímá a kde vzala na podíl okolo čtyř milionů korun, neví. „Je to její věc, zda pro ni byl problém získat na podíl peníze, to neřeším. Ale vstoupila do toho," řekl Tlustý serveru Aktuálně.cz.

Pětadvacetiletá dcera Jana ale tvrdí, že ona majitelkou podílu hotelu, který spoluvlastní kontroverzní firma Via Real, jejímž spoluakcionářem má být právě Tlustý, není. „Tatínek je dezinformován. Já spolumajitelkou nejsem, jsem jen v dozorčí radě, ale jen formálně. A nevím, kde bych na to vzala," tvrdí Tlustá.

Čí tedy luxusní hotel vlastně je?

O tom, kdo je skutečně majitelem podílu hotelu na místě, kde je pět domů a žije deset lidí, a kde je nejvýše položená zřícenina v Čechách - Vítkův hrádek, prý mluvit nechce. „Ta firma má akcionáře a ti o tom rozhodují Kdo to ale je, říct nemohu," uvedla Jana Tlustá.

V rodině Tlustých to ale vypadá, jako by spolu snad ani nežili. V běžných rodinách je totiž normální, že lidé komunikují, řeší radosti, starosti, podnikání, úspěchy, neúspěchy. Je tedy zvláštní, že se Tlustý není se svou dcerou schopen dohodnout, čí tedy podíl na hotelu vlastně je.

„Byli tu v létě všichni, Tlustý sem jezdí občas, nárazově, ale už řadu let," prozradil ParlamentnímListům.cz zaměstnanec hotelu. Už před lety místní spekulovali o tom, kdo že stojí za nákladnou rekonstrukcí bývalé schwarzenberské lesovny, která byla v dezolátním stavu. A už tehdy se hovořilo o politiku Tlustém, který měl stát za opravou.

Každým rokem jezdí Vlastimil Tlustý na Svatý Tomáš, který patřil za minulého režimu do zakázaného pásma a baštu vojáků, na dovolenou. Před časem se sem sjížděly i politické špičky, které se prý měly radit, kde by mohl exministr a exposlanec získat takzvanou politickou trafiku. Alespoň tak o tom hovoří místní, kterým díky blízkosti hotelu s jejich domky nic neunikne.

Foto: autor

Více:

Tlustý promluvil o vládě. Kdo je šprt a kdo zešílel? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…