To by se Havlovi asi nelíbilo. Vdova Dagmar má nový projekt. Už zaznělo cosi o lepšolidech

07.10.2019 17:12

Pondělní MF Dnes přišla s informací, že vdova po prvním českém prezidentovi Dagmar Havlová chce nedaleko Havlovy chaty na Trutnovsku, tzv. Hrádečku, postavit Hrádeček Resort – apartmány s jednou hlavní budovou. Součástí objektu má být i muzeum Václava Havla. Sám Havel by však o něco podobného možná vůbec nestál. Když si informaci přečetl publicista Tomáš Vyoral, přišel s poněkud sarkastickým nápadem...

To by se Havlovi asi nelíbilo. Vdova Dagmar má nový projekt. Už zaznělo cosi o lepšolidech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dagmar Havlová

Dagmar Havlová nedaleko pověstného Hrádečku, chaty Václava Havla, chce vybudovat komplex apartmánů, kde by se mohli ubytovat hosté, a muzeum Václava Havla. Někdejší první dáma sice o svých plánech nechce s novináři mluvit, ale list zjistil, že již zažádala na příslušném stavebním úřadu o změnu územního plánu tak, aby se z dnešní louky stala stavební parcela.

„V rámci podaného návrhu na změnu byla ze strany žadatele předložena studie k plánovanému záměru výstavby objektu Hrádeček Resort, která obsahuje navrhované rozmístění apartmánů s hlavním objektem,“ prozradil Marek Hnízdil z Městského úřadu Trutnov, oddělení územního plánování.

Před lety si chtěl pozemek od Havla pronajmout jeden z jeho sousedů, pan Josef Trpák, a vybudovat tam oboru pro daňky. Havel však nápad neschválil a prohlásil, že má raději čistou přírodu bez plotů. Proto sousedovi pozemek nepronajal.

„Pronajímat vám pozemek zatím nemáme v úmyslu. Důvod pravděpodobně znáte: ostnaté dráty, jimiž je vaše obora obklíčena, nemám rád, protože mi připomínají vězení, a nerad bych, aby jich bylo kolem Hrádečku stále víc. Mimoto nemám žádnou jistotu, že by na naší louce nevznikla pro daňky boudička, posléze posed a jednou možná i nějaký penzion. Jsem přítelem toho, aby naše údolí zůstalo co nejblíže svému původnímu přírodnímu stavu. Pokud vám tento můj postoj komplikuje podnikatelské záměry, je mi to líto,“ stojí v dopise, pod kterým je podepsaný Václav Havel. Redakce listu do dopisu měla možnost nahlédnout.

Publicista Tomáš Vyoral, který pravidelně přispívá i na server ParlamentníListy.cz, přišel s nápadem části resortu pojmenovat po Tomáši Halíkovi či Michalovi Žantovském. A to nebyl zdaleka jediný nápad. Doporučil tzv. lepším lidem, aby si už teď rezervovali v resortu přespání. A jak se podle Vyorala pozná takový lepší člověk? Je to někdo, „kdo přeceňuje sám sebe a podceňuje ostatní“.

„Marketingový trhák roku! Penzion Václava Havla. Lepší lidi, totiž ti, kteří přeceňují sebe a podceňují ostatní, by již měli netrpělivě čekat na zahájení rezervací, nebo se již s paní Havlovou předběžně domluvit na zamluvení pokoje, protože tohle bude v jejich bublifuku hit. Pokud tedy pokoj nebude stát podobně jako lavička,“ napsal Vyoral.

Tomáš Vyoral okomentoval nápad Dagmar Havlové

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…