To by si člověk cvrnknul strachy do kalhot, pane Sobotko. Časopis se pustil do zákulisí vlády

14.04.2014 9:25 | Zprávy

Minulý týden se mluvilo především o sporu dvou nejvýše postavených politiků v zemi. O souboji mezi ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) a premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Časopis Týden píše o jasné převaze šéfa ANO, který získává podporu nejen u voličů, ale i u prezidenta. Po neuvěřitelném povolebním vzepětí totiž Sobotkovi prý přestala jít karta.

To by si člověk cvrnknul strachy do kalhot, pane Sobotko. Časopis se pustil do zákulisí vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s Bohuslavem Sobotkou

Především jde o dva spory z minulého týdne. V prvním případě jde o OKD a Babišovu dohodu s NWR o řešení situace slezského Dolu Paskov. V případě druhém jde o peníze na státní pojištěnce. Tam spor vyústil kvůli kompenzaci miliard nemocnicím poté, co byly zrušeny 100korunové poplatky za den hospitalizace. Týden připomíná reakce socialistů, kdy premiér Sobotka vyjádřil potřebu, aby všechny strany respektovaly dosaženou dohodu. „To by si člověk snad strachy cvrnknul do kalhot,“ komentuje autor článku, dlouholetý politický reportér Petr Kolář, v Týdnu reakci premiéra.

Podle některých vyjádření se ze zdravotnictví stává černá díra. Diskutovalo se o tom například v Otázkách Václava Moravce, kde náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová (ČSSD) tvrdila, že na tom tak špatně ještě nejsme. „Zdravotnictví dáváme 7,5 procenta HDP, což je velmi malé procento na rozdíl od ostatních zemí,“ prohlásila v ČT.

Kapka medu obalená v jedu

Zmíněné dva spory z minulých dní ale nejsou poslední. Ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka a jeho tým Babiš prý znovu naštval. Týden píše, že den před odjezdem na dovolenou stihl Babiš prohlásit, že jeho resort pracuje na vyhlášce, kterou chce prosadit snížení limitu, kterým se procentuálně stanovuje maximální hodnota provozních nákladů zdravotních pojišťoven o deset procent.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…