To, jaké dějiny byly, se nedá nařídit zákonem, píše Grebeníček

21.04.2013 6:54

Čtenář ParlamentníchListů.cz vystupující pod jménem Řehoř vyjádřil podporu komunistickému poslanci Miroslavu Grebeníčkovi za to, že bojuje proti překrucování historie. Někdejší předseda KSČM odepsal, že současná kampaň o jediném správném pohledu na historii podporovaná médii ukazuje na strach z nepohodlných pamětníků.

To, jaké dějiny byly, se nedá nařídit zákonem, píše Grebeníček
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

O tom, že dnes dochází ke zkreslování historie je přesvědčen někdejší předseda KSČM poslanec Miroslav Grebeníček. Historie však není jen to, co si dnes někteří lidé účelově vybírají. Ale dokud žijí nepohodlní pamětníci, může pravda vyjít najevo.

"Nejsou to černobílé pohádky, které mnohdy tak rádi vyprávějí politici u moci a ochotná média. To, jaké dějiny byly, se nedá nařídit zákonem nebo komickými úředními a poloúředními výnosy o jediném politicky správném běhu a obsahu událostí. Strach z demokratické diskuse o dějinách a strach z nepohodlných pamětníků, snaha je skandalizovat, ukřičet, neslyšet, to je ze současných účelových kampaní hodně patrné," podotýká někdejší šéf komunistů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…